Blogzine

Félmilliárd dollár befektetés idén az Inteltől

A chipgyártó nem csak a fejlesztésekben innovatív, hanem a befektetésekben is. Elég sikeres cégekbe tudtak beruházni, ezért is emelik a tavalyi 359 milliós befektetési értéket meredeken 500 millió dollárra.

Az Intel Capital, az Intel Corporation globális befektetési, valamint vállalatfelvásárlásokkal és –egyesítésekkel foglalkozó szervezete a mai nap jelentette be az Intel Capital Global Summit nevű rendezvényen, hogy több mint 22 millió dollár értékben ruháznak be tíz startup cégbe. Az Intel Capital portfoliójába újonnan bekerülő vállalatok – kezdve az igazi áttörést jelentő, új, vezeték nélküli töltési megoldásokat kínáló vállalkozástól (Chargifi) egészen az emberi test digitális modellezésének elképesztő új módjait felvonultató cégig (Body Labs) – több területen is úttörő jelentőségű technológiai újításokat hoznak.

„A mai bejelentés azt jelenti, hogy 2015-ben már több mint 500 millió dollárt fektetünk be startup cégekbe” – mondta Wendell Brooks, az Intel alelnöke és az Intel Capital leendő elnöke. „Több más hasonló jelentős beruházással együtt az idei év vállalatunk egyik legerősebb éve lesz.”

A mai bejelentés az idén San Diegoban megrendezett Intel Capital Global Summit nevű eseményen hangzott el. Az immár 16. éve megtartott, a kockázati tőke iparág első számú rendezvényének számító kétnapos találkozón több mint 1000 cégalapító, vállalatvezető, innovátor és újító vesz részt vállalat- és hálózatépítés, tanulás és inspiráció céljából.

„Ami az Intel Capitalt igazán megkülönbözteti, az az, ahogy globális hálózatunk innovációra ösztönöz a technológia valamennyi területén” mondta Arvind Sodhani, az Intel ügyvezető alelnöke, valamint az Intel Capital leköszönő elnöke. „Most, hogy az Intelnél eltöltött 35 év után visszavonulásomat tervezem, büszkén jelenthetem ki, hogy az Intel Capitalt a világ egyik legnagyobb, legsikeresebb és legbefolyásosabb kockázati befektetői csoportjává tettük.”

Megnyitó beszéde során Sodhani az Intel Capital által idén alapított „Év vállalkozója” díjat Kevin Reidnek és Rodney Rogersnek, a Virtustream társalapítóinak adta át. Ez a díj annak elismerése, hogy az alapítók egy garázscégből kevesebb mint hat év alatt egy 1,2 milliárd dollárt érő vállalakozást hoztak létre.

Az idei év zárt körű eseményén olyan előkelő személyiségek mondanak beszédet, mint például Beth Comstock, a GE alelnöke és a GE Business Innovations elnök-vezérigazgatója, Tom Reilly, a Cloudera vezérigazgatója vagy Padmasree Warrior, a Cisco stratégiai tanácsadója.

 

Megosztás