Blogzine

BRÉKING: 130 millió dollárt ad az IBM a Ustream-ért?

A Forbes írt róla, hogy előrehaladott tárgyalást folytat a világ egyik legnagyobb informatikai cége, az IBM már előrehaladott tárgyalásokat folytat a magyar céggel.

A Ustream a vezető három magyar startup (vagyis inkább abból indult) vállalkozás egyik, a Logmein és a Prezi mellett a hazai startupok jelképévé és példaképévé váltak. Fontos üzenet lehet az is, ha végre dollár százmilliós üzletet sikerül nyélbe ütni Magyarországon, ez a befektetői térképre helyezheti hazánkat.

ustream

A Ustream-nek összejött, ami csak kevés magyar vállalatnak, ügyfelei között ott vannak a világ legnagyobb vállalatai, így a Facebook, HBO, Cisco, Sony, Intuit, NASA, Mazda and Samsung, de még Barack Obama is. Az amerikai befektetők megnyeréséhez ez fontos is, ha valaki a Fortune 500-as cégek beszállítója tud lenni, akkor egy felvásárlásra is nagyobb esélye van.

Azt is lényeges kiemelni, hogy az IBM otthon érzi magát Magyarországon,  Budapesten szolgáltatóközpontja van a cégnek főleg pénzügyi folyamatokra, Székesfehérváron informatikai üzemeltetési központja, Vácon pedig adattárolók gyártása zajlik, összesen közel több ezer embert foglalkoztatnak. Ez az üzlet talán hozzájárul, hogy a cég jobban odafigyeljen a startupokban rejlő lehetőségekre. De más fontosat is megmutat: nemzetközi szinten csak akkor lesz érdekes, ami már Magyarországon befutott cégnek, nem startupnak számít.

Megosztás