BlogzineHazai pályaKutatásPiaci fülesStartupok

Tőkét kap a SUU különdíjas Mozgó Szövet

Magvető tőkét tesz a Biggeorge’s-NV Equity a tavasszal SUU különdíjat nyert különleges szövetet fejlesztő cégbe. Az összeget egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A friss bejelentés szerint a tőkealap magvető finanszírozást nyújt a tatai székhelyű Laokoon Mozgószövet Kft-nek.

A Laokoon Kft. alapító tulajdonosa, Szentirmai-Joly Zsuzsanna textiltervező évek óta foglalkozik egy innovatív szövettani struktúra, az úgynevezett mozgószövet kialakításával. A projektet Miskolczy Csaba, a Startup Underground alapítója fedezte és karolta fel és vitte el befektetésig.

A Laokoon névre keresztelt struktúra különlegessége, hogy a szövött szalagsorok képesek egymáson elcsúszni, sőt át is fordulni akár térben gömbszerűen, akár síkban.

Még torta is készülhet a mozgó szövetből…

A mozgószövet a ruházati felhasználáson túl a belsőépítészeti design területén is sok tervező érdeklődését váltotta ki. Emellett számos szakmai elismerésben részesült idehaza és külföldön egyaránt, többek között Formatervezési Nívódíjjal jutalmazták. 2011 márciusában a IV. Startup Underground (SUU) közönségdíjas vállalkozásának választották.

A BNVE befektetésének célja, hogy a társaság megvizsgálja a mozgószövet lehetséges felhasználási területeit, megoldja a sorozatgyártás problémáit és kialakítsa a működés kereteit.

A tulajdonosok hazai és külföldi divattervezőkkel és belsőépítészekkel együttműködve keresik meg azokat az alkalmazásokat, ahol a Laokoonban rejlő lehetőségek a legjobban kihasználhatóak.

 

 

A BNV Equity-ről

A Biggeorge’s-NV Equity I. Kockázati Tőkealap (BNV Equity) 4 milliárd forintos alaptőkével, 10 éves futamidejű tőkealapként indult 2010 májusában, az Új Magyarország Kockázati Tőke Program (JEREMIE) keretében. Az Alapkezelő a korai és növekedési fázisban lévő, innovatív társaságok közül az egyedülálló piaci pozícióval, elkötelezett menedzsmenttel és jelentős növekedési lehetőséggel rendelkező vállalkozásokra fókuszál.

Kiemelten kezeli az élettudományok, az üzleti és informatikai szolgáltatások, és az alternatív energia területén tevékenykedő társaságokat, melyekbe a JEREMIE programnak megfelelően esetenként 50-350 millió forint közötti tőkét fektet be. A BNV Equity a tőkejuttatáson túl szakmai-, kapcsolati- és menedzsmenttámogatást is biztosít a portfóliótársaságoknak. A BNVE 2011  végéig hét magyar vállalkozásba fektetett be, közel 1,5 milliárd forint értékben.

Megosztás