Blogzine

A TechWeekről jelentjük!

A Chicagóból indult TechWeek konferenciát már több városban is megrendezik, és a Launch nevű startup versenyüket a legjobbnak tartják a világon. De hogyan éli meg mindezt egy magyar sturtupper?

c57e9d67-1460-426b-90e5-4803e187c72dA TechWeek kezdőnapján Magyarország New York-i konzulátusára hívták a TechWeeken részt vevő magyar startupokat egy délutáni felkészítő egyeztetésre. A felkészülés azért fontos, mert a TechWeeken egy-egy cégnek a legváratlanabb helyzetekben is koncentráltan el kell tudnia mondani, mit szeretne elérni, mi a célja. Ez a gyakorlatban azt jeleni,hogy fél – egy perces, illetve 2-3-5 perces bemutatkozó előadásokat kelt tudni tartani, ahhoz pedig, hogy ez jól sikerüljön sok gyakorlás szükséges, még a pitchdeckekben jártas startuppereknek is.

41024636-17b8-45c6-aea5-55a1e3d90117A délutáni egyeztetésen Kumin Ferenc konzul köszöntötte a hazai startupokat, valamint a meghívott lengyel és szlovák startuppereket, illetve azt a 4 amerikai céget, akik jogi, könyvelési és üzleti tanácsadási, valamint kockázati tőke szempontből adtak tanácsokat a magyar cégeknek. A tanácsadás elsődleges célja az volt, hogy a résztvevők tisztán lássák az amerikai piacra lépés esetén rájuk váró problémákat és a megoldandó feladatokat, valamint ezek költségét is.

Ezt követően a Tech Week Kick Off rendezvényén vettek részt a hazai cégek, ahol az ilyen rendezvényeken nagyon fontos networkingre volt kiváló lehetőség, több helyi és nemzetközi startuppal volt lehetőség megísmerkedni, és bemutatni egymás projektjét, valamint megosztani a jó megoldásokat és a tapasztalatokat.

21cd45a1-7b9b-4ce0-9726-0fb5a2c7791e

A Tech week 2. napján, keedden a New York-i magyar főkonzulátus szervezésében   a hazai startupok a Central European Tech Day-en vettek részt Connecticutban, a Quinnipiac Egyetem campusán. Felkeresték az egyetem innovációs es vállakozási központját, majd egyetemi szakértők előadásaira került sor az USA piacra lépés lehetőségével kapcsolatban.
Délután Connecticut lehetőségeit mutatták Helyi Tech innovátorok, üzleti tanácsadók, valamint kockázati tőke juttatásban szerepet játszó partnerek. Rövid pitcheket tartottunk számukra, amit rövid kérdés válasz szakasz követett. Ugyanezen eseményen megjelentek a Quinnipiac egyetem magyar hallgatói, akik különféle finanszírozási konstrukciókkal jutottak ki az USA-ba.

62756411-3ad2-4367-9506-40a24c91d40aA New Yorkba való visszaérkezést követően a Tech week szervezésében újabb networking eseményre került sor, ezúttal Brooklinban, a Speed networking eseményen, ahova meghívást kaptak a magyar csapatok. Itt már a csütörtöki verseny résztvevőivel találkozhattak, valamint olyan angyal es kockázati tőke befektetőkkel, akik a Tech week eseményeit figyelemmel követik. Az esemény abban volt különleges, hogy 2 perces előadásokat tartottak a résztvevők, síp szóra váltva egymást, igazi rapid randi szerű gyors előadások követték egymást.

A képeket egy magyar startup, a Reportercommunity.com biztosította.

Megosztás