Blogzine

Tudatosabb eszközhasználatra nevelő app nyerte az Innovációs Ötletversenyt

Blokkokat és garanciákat menedzselő app nyerte meg a Corvinus-Generali Innovációs Ötletversenyt. A ZeroBlokk nevű alkalmazás tudatosabb eszközhasználatra nevelné a mai fiatalokat. Az applikációval hosszabb távon lehetne megőrizni elektronikai készülékeink értékét. A versenyre hangoló InsurTech Akadémián közel 150 diák, a hétvégi versenyen 12 csapat vett részt.
Véget ért a Corvinus Egyetem és a Generali Biztosító innovációs akadémiája és ötletversenye. A hétvégi döntőben mindennapjaink egyik legbosszantóbb problémájára megoldást kínáló ötlet nyerte el a fődíjat. A győztes csapat a papír alapú blokkok és garanciajegyek digitális menedzselésére nyújtana megoldást. A mobil alkalmazáson keresztül a garancia egy gombnyomással kiterjeszthető lenne, de akár kiegészítő biztosítást is köthetnénk segítségével elektronikai eszközeinkre.

Corvinus-Generali InsurTech Akadémia

A Corvinus-Generali InsurTech Akadémia április közepén indult, amin csaknem 150 innovációra éhes fiatal vett részt. A három alkalomból álló előadássorozaton Corvinus Egyetem diákjai megismerkedhettek a jövő technológiáival, a robottanácsadás, az önvezető autózás és az okos szerződések üzleti lehetőségeivel, kihívásaival is.

Az Akadémiát április 28-án egy innovációs ötletverseny zárta: olyan jövőbemutató, újszerű szolgáltatásötleteket vártunk, amelyek a pályázók szerint segítenék a biztosítási iparág digitális fejlődését, legyen szó marketingkommunikációról, ügyfelekkel való kapcsolattartásról vagy akár új szolgáltatásról.

Az egynapos esemény során 12 csapat mérkőzött meg egymással. A diákok mentorok és szakértők segítségével tervezhették meg a biztosítás jövőjét megreformáló terméküket, valamint játékos formában juthattak el egy startup alapításáig.

„Nagy öröm látni, hogy az egyetemista fiatalok milyen nyitottak a biztosítás világa iránt, és hogy milyen új nézőpontból közelítenek számos kérdés felé” – mondta el Erdős Mihály, a Generali Biztosító elnök-vezérigazgatója. „Vállalatunk és szakmánk egyik legnagyobb kihívása, hogyan tudjuk felkelteni a biztosítás világa iránt a fiatal, tehetséges szakemberek érdeklődését” – tette hozzá.

A rendezvényen elhangzott, hogy a biztosítási iparágnak is rendkívül nagy szüksége van a vérfrissítésre és a másképpen gondolkodó, innovatív fiatal tehetségekre. A 21. század digitális technológiájával lépést tartó biztosítók nagyobb szerepet vállalhatnak a prevencióban, de új, eddig ismeretlen élethelyzetekben is fedezetet nyújthatnak a kockázatokra. A lehetőségek, valamint az új digitális felhasználói igények feltárásában segítettek a Corvinus Egyetem hallgatói.

„Azt gondolom, hogy mi is nagyon sokat tanultunk a fiataloktól: ki kell lépnünk a megszokott sémáinkból, és meg kell próbálnunk kívülről tekinteni a saját működésünkre. Az innovációs versenyen nagyon sok továbbgondolásra érdemes ötlet született, amelyek további gondozásához segítséget fogunk nyújtani” – egészítette ki Erdős Mihály.

„Mára már jelentősen megváltozott, hogy mit, hol és hogyan tanulunk. Az ilyen megmérettetéseken leginkább olyan fiatalok vesznek részt, akik képesek egy másik szemszögből vizsgálni, egy másik oldalról is megérteni a világot” – emelte ki az esemény kapcsán Fehér Péter, a Corvinus Egyetem dékánhelyettese. Szerinte mindegyik ötlettel csak gazdagodhat a biztosítási szakma, hiszen ezzel az új fajta látásmóddal épp azok a fiatalok bírnak, akik a jövőt alakítani és használni fogják.

Megosztás