Blogzine

Miutcank.hu: a jószomszédságban rejlő előnyök

Egyre nagyobb teret követelnek maguknak a különböző közösségi gazdasági megoldások a világban. 250 milliárd dollárra becsüli a Merll Lynch a szegmens értékét, prognózisuk szerint ugyanakkor ez akár 2 trillió (!) dollárra is rúghat a jövőben. Bár a közelben élő emberek együttműködése, a kaláka valószínűleg egyidős az emberiséggel, a közösségi fogyasztás, vagyis a sharing economy egy új formáját valósítja meg mindennek.

Számos példát látunk már a közösségi fogyasztásra, az olyan világcégek, mint az Uber, Airbnb, Couchsurfing, Netflix, Spotify etc. világszinten megalapozzák a bizalmat az ilyen jellegű platformok, szolgáltatások iránt. Magyarországon azonban ma még kevés ilyen kezdeményezés, vállalkozás van.

Az egyik ilyen magyar, úttörő vállalkozás a miutcank.hu, amely Magyarország első számú közösségépítő, sharing economy platformja.

2015 óta működik, eddig 42.000 felhasználóval. A platform az egymáshoz közel lakó embereket köti össze, és nem titkolt célja, hogy az embereket bekapcsolja a közösségi gazdaságba, amivel pénzt, időt és energiát takaríthatnak meg, illetve csökkenthetik a pazarlás mértékét.

A miutcank.hu segítségével eddig mintegy 60.000 eszközt – köztük rotációs kapát, felfújható krokodilt, gyerekülést, könyveket stb. – osztottak meg valamilyen formában a felhasználók.

Fel kell fúrni a gyerek polcait a szobájában? Minek venni, ha „kölcsönözni” is lehet egymástól. Jelenleg is 475 darab fúró áll rendelkezésre, arra várva, hogy valaki ki is használja.

A különböző használati tárgyak megosztásán túl, az oldalt szolgáltatások ajánlására, szakember keresésre, szabadidős tevékenységek és közösségi események szervezésére is gyakran használják.

A miutcank.hu egy a közösségi oldalak közül, viszont céljait tekintve nagyban különbözik, hiszen a lokális közösségeken alapulva akarja visszaépíteni a már-már kiveszőben lévő bizalmat és együttműködést az emberek között.

Új videójuk azt mutatja be, hogy hogyan lehet könnyen és gyorsan segítséget kérni a miutcank.hu oldalon.

Szeptemberre már telefonos alkalmazáson is elérhető lesz a miutcank.hu, így még egyszerűbb és gyorsabb lesz segítséget kérni.

Íme a miutcank friss videója:

Megosztás