Blogzine

Ezerkétszázan voltak a régió vezető startup rendezvényén!

Csütörtökön egy igazi, nemzetközi szintű, nem kevesebb, mint 1200 érdeklődőt megmozgató mega-startupversenyt rendezett végre-valahára Budapest: a Regional Startup and Innovation Day a Hiventures Zrt. szervezésében valósult meg. Az est fénypontja a Get In The Ring (GTIR) boxmeccs-szerű startupverseny volt, ahol a Tungsram kihívásaira kerestek megoldást a cégek. A Startup and Innovation Award of Hungary díjat négy kategóriában osztották ki.

Woow, sikerült végre egy klassz, valódi V4-es, sőt nagyobb nemzetközi kitekintésű, több mint 1200 érdeklődőt és 30 szakmai partnert megmozgató mega-startupversenyt rendezni Budapesten. Akarom mondani: újra sikerült, mert hát a Regional Startup and Innovation Day, illetve a Get In The Ring (GTIR) szervezőcsapatának, többek közt a Hiventures és a Tungsram hathatós támogatásával. De a szponzorok és partnerek közt olyan további nevek voltak, mint például a Budapesti Értéktőzsde, a brit Department for International Trade, a Microsoft, a Google, a Vodafone vagy a Visegrad Fund.

A tavalyi V4-es startupverseny nyitány után most újra sikerült egy országhatárokon átnyúló, végre-valahára angol nyelven folyó, azaz a nagyvilág számára is értelmezhető, látványos show elemekkel tarkított nagyszabású startup rendezvényt összehozni. Ehhez illett a nívós helyszín is, hiszen Bécsben is a Hofburgban szokott lenni a Pioneers. A show elemekhez tartozott egy jó kis e-sport bemutató is, melyen négy amatőr elvert egy profi játékost ;) (képünkön)

A tavalyi, Várkert Bazárban tartott rendezvény után most a Duna másik partján, a Pesti Vigadóban köszöntötte a Magyar Fejlesztési Bank vezetője, a Hiventures tulajdonosának első embere Bernáth Tamás az egybegyűjteket. Ezután Kisgergely Kornél (képünkön lentebb), a Hiventures Zrt. vezérigazgatója beszélt, aki többek közt bejelentett egy új, startup tévéműsor kezdeményezést is.

Ez utóbbi jövőre lesz a TV2 közreműködésével, de már most lehet rá jelentkezni itt:

http://startupgame.tv/

 

 

De először is nézzük meg ezt a 30 mp-s feature videót:
https://www.youtube.com/watch?v=Ac5YvymKEws

Most pedig nézzük a további részleteket.

Az 1200 résztvevő fele startupos, nemzetközi befektető, angyal és üzleti partner volt a régió egyik legnagyobbnak számító startup networking eseményén

Óriási érdeklődés övezte tehát e networking rendezvényt. A budapesti Regional Startup and Innovation Day-en szakmai előadások és workshopok és interaktív kiállítás is volt, ahol 14 hazai startup mutatta be ötleteit.

Az idén tehát második alkalommal megrendezett eseményen a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó is nagyszabású volt: a versenyzők (köztük regionális startupok) között a kockázati tőkebefektetőkből, inkubátor cégek képviselőiből, mentorokból álló, közel 30 fős zsűri négy kategóriában hirdetett győzteseket.

Nézzük is a díjakat:

A fődíj:

A legígéretesebb startupok – a két évnél rövidebb ideje működő, az ötlet kidolgozásán vagy már a projekt fejlesztésén munkálkodó vállalkozások – közül a Yaw VR Motion kapta a fődíjat.

A legdinamikusabban fejlődő startup:

A legdinamikusabban fejlődő startupok kategóriájába a több mint két éve működő és már legalább 50 ezer eurós bevételt és 2018-ban kiemelkedő eredményt elérő cégek kerültek. A kategória győztese a hackertámadásokkal szembeni védelemet nyújtó Avatao lett.

Az év startup alapítója:

Az év startup alapítója a Hiventures portfoliójába tartozó Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapítója lett.

A különdíj – a legjobb női startupper:

A különdíjat idén legjobb női startupperek kategóriában hirdették meg, és a Nők Lapja Cafe olvasóinak szavazata alapján került kiválasztásra a nyertes, aki Kratochvill Dóra, a ViddL webalkalmazáson alapuló futárszolgálat alapítója lett.

GTIR: a nagy Finálé!

A rendezvénysorozat zárásaként került megrendezésre a rendkívül látványos és formabontó Get in the Ring! V4 Budapest startup verseny (a GTIR) régiós döntője. A verseny különlegessége, hogy a versenyző startupok egy box-ringben mutatják be vállalkozásukat és a versenyfeladatban megadott kihívásra adott megoldási javaslatukat. Az idei döntősök feladata a Tungsram üzleti problémáit érintő Smart City és Agritech megoldások bemutatása volt.

A Zsűri:

A verseny rangos zsűrijében helyet foglalt Jakub Miler, az InnoEnergy CE ügyvezető igazgatója, Joerg Bauer, a Tungsram elnök-vezérigazgatója, Katona Bence, a Hiventures vezérigazgató-helyettese és Szőke József, a Vodafone Customer Value Management vezetője, valamint Alex Zhigarev a Speedinvest partnere.

Smart City és Agritech győztesek:

A verseny Smart City kategóriáját az Indoorway , míg az Agritech kategóriát pedig a Gremon Systems Zrt. nyerte.

Ne feledjük a szakmai részt sem:

Olyan keynote előadók is voltak, mint a Speedinvest egyik kulcsembere, partnere Alex Zhigarev, vagy a Revolut, a világ talán legsikeresebb, londoni (orosz gyökerű) fintech startupjának nagykövete.

Az előbbi például egy remek diát mutatott! Böngésszétek át alaposan!re

Megosztás