A Morgan Stanley irodáját választották az év kiválósági központjának

Fintech és globális kockázatelemzés – 71 vállalat közül díjazták a pénzintézet budapesti technológiai, analitikai és innovációs központját.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kutatása alapján a Morgan Stanley budapesti irodája nyerte a Centre of Excellence of the Year díjat. Az iroda folyamatosan gyarapodott az alapítása óta eltelt 12 évben, és mára a Morgan Stanley globális hálózatának kulcsfontosságú részévé vált.

„Irodánk 2006-ban egy 30 fős matematikai modellező részleggel nyitotta meg kapuit, és az elmúlt tizenkét évben a Morgan Stanley globális hálózatának fontos, mintegy 2000 kiváló szakembert foglalkoztató technológiai és analitikai központjává vált. Rendkívül büszkék vagyunk erre az elismerésre, amit főként a Magyarországon dolgozó kollégáink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhetünk – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője. – Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. Dolgozóink közel fele informatikával – főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.”

„A technológia és a digitalizáció jelentősége a pénzügyi szolgáltatásokban napról napra nő, ami tovább erősíti magyarországi központunk fontosságát. A kockázatelemző és matematikai modellező munka kulcsszerepet játszik a vállalat életében, és budapesti irodánkban immár 300 kolléga dolgozik ezeken a területeken. A matematikus, fizikus vagy akár mérnök vagy pénzügyi diplomával rendelkező munkavállalók számára kiemelkedő perspektívát kínál ez az elemző terület, sőt az MTA kutatóintézeteiből is érkeztek már hozzánk munkatársak” – összegezte Fogarasi Norbert.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .