Elhunyt Miskolczy Csaba, blog-magazinunk alapítója

Tragikus hirtelenséggel, életének 50. évében, 49,5 évesen, 2019. január 13-án vasárnap elhunyt Miskolczy Csaba, startup- és tőkebefektetési szakértő, közösségi média szakember, a Magyar Üzleti Angyal Klub egyik alapítója, a Blogtér Kft. tulajdonos-ügyvezetője. Az Insiderblog.hu ötletgazdája, társ-alapítója és a Quantum Leap inkubátor vezetője . Emlékét örökre megőrizzük.

A szomorú hírt Miskolczy Csaba testvére, Markovits Emese  közölte 2 órával ezelőtt a Facebookon. Azt írta, testvére egyszer csak összeesett.

Isten veled Csaba, alias Prospero vagy később b’ajkonur, aki a magyar startup élet születésének legelső állomásainál is mindig ott voltál, ahogyan utolsó, nálunk megjelent írásod is kiválóan mutatja ezt:

http://insiderblog.hu/blogzine/2018/12/10/startup-tortenelem-2008/

Az első nekrológot az újonnan indult media1.hu híportálnak, Szalay Daninak köszönjük. Írásából idézünk alább.

Miskolczy 1969. november 7-én született Ózdon, a Wikipedia szerint József Attila Tudományegyetemen 2002-ben kommunikációs szakon végzett. Ezután újságíró gyakornokként a Magyar Távirati Irodában dolgozott, majd több évig ismeretterjesztő televíziós műsorokat gyártott Delta és Jövőnéző címmel a Magyar Televízióban és a TV3 csatornán. 2003-tól szövegbányászati vállalkozást (startupot) indított Bojár Gábor üzleti angyal (a Graphisoft alapítójának) támogatásával. Ennek sikertelensége után 2005-2010 között közösségi média szolgáltatásokat fejlesztett újabb startupjában, amely ezeket az internetes portálokat fejlesztette ki, majd működtette: a Blogter, Mommo, Videobomb (később IndaVideo) és RTL Klub videós online portáljait.

Miskolczy 2008-ban Berényi Konráddal és más közösségi véleményformálókkal együtt megalapította a Underground közösséget, amely 2013-ig évente közösségi startup konferenciákat tartott. 2010-től befektetési tanácsadóként és közvetítőként dolgozott, illetve számos tőkebefektetési tranzakció létrehozása fűződik a nevéhez. Például: IVANKA Factory, Distinction, Laokoon, Now Tech, Control Labor, Lacerta. 2011-ben Halaska Gábor újságíró társával megalapította az InsiderBlog internetes újságot, amely a hazai startup közösség véleményformáló médiuma lett. 

Szalay Dániel teljes írása elolvasható itt:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .