Samebug felvásárlás by Rollbar

Megvette a Samebug-ot a San Franciscó-i Rollbar. Ez utóbbi is nemrég 6 millió dolláros Series A tőkét kapott, de azt nem hozták nyilvánossára, hogy a magyar Samebug-ot mennyiért akvirálta a Rollbar.

A minap jelentették be, hogy a szoftverhibák megfigyelését végző, San Franciscó-i székhelyű Rollbar felvásárolja a Samebug-ot. A két cég tapasztalatainak és szolgáltatásainak integrálásával a jövőben együttes erővel kínálnak megoldást a programhibák valós időben történő kiszűrésére.


A programokat fejlesztők idejének nagyjából fele telik hibakereséssel és javítással, ráadásul hibákat keresni kétszer olyan nehéz, mint kódot írni. A Rollbar megoldásával a fejlesztőcsapatok a szoftverek írásával egyidőben követhetik nyomon a hibákat és azonnal értesíthetik a csapatot, hogy azok javítsák a problémát. Ezzel a hibakeresés folyamata felgyorsul, az így felszabaduló erőforrást fejlesztésre tudják használni.

A Samebug felvásárlásának célja a szoftverfejlesztés során felmerülő hibák csoportosításában szerzett eddig tudás mélyítése, valamint a Samebug technológiájának integrálása a jelenlegi szolgáltatásba. Egyben remek lehetőség ez arra is, hogy a Rollbar gyorsan növelje fejlesztői létszámát és könnyebben elérjék az európai ügyfeleiket.

“Ez a felvásárlás megszilárdítja a Rollbar vezető pozícióját az ágazatban. A valós idejű hibakeresés gyorsan válik minden fejlesztő eszköztárának meghatározó részévé, a Samebug technológiájának és szakértelmének integrációjával a Rollbar elsődleges választása lehet bármilyen nagyságú fejlesztőcsapatnak” – nyilatkozta Salil Deshpande, a Bain Capital Ventures igazgatója, akinek cége hatmillió dollárt fektetett a Rollbar-ba.

A Samebug-ot hárman alapították, Tamási-Irsai Renáta cégvezető, Tamási Árpád technológiai vezető és Poroszkai Dániel vezető fejlesztő.

“Büszkék vagyunk arra, hogy a kaliforniai Rollbar csapat tagjaivá válunk és együtt nézünk szembe a gyorsan növekvő piac kihívásaival. Célunk, hogy megváltoztassuk, ahogyan a fejlesztők kódolnak és hibákat javítanak”, mondta Tamási-Irsai Renáta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .