Blogzine

Be Smart startup verseny – pályázz most!

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány örömmel jelenti be, hogy 2019 augusztusában meghirdeti jubileumi, 10. Be Smart versenyét. A versenyen kiválasztott legígéretesebb startupok az Európai Bizottság által támogatott Startup Europe Awards Hungary döntőjében versenyezhetnek, öt vállalkozás bemutatkozhat a lisszaboni Web Summiton, a világ legnagyobb technológiai fesztiválján, valamint további értékes médiaszereplési és kapcsolatépítési lehetőségeket nyerhetnek. A 10. Be Smart országos versenyre bármely hazai központú startup jelentkezhet, amely legalább prototípussal rendelkezik.

Startup Europe Awards Hungary
A BVK a Startup Europe Awards országmenedzsereként 2019-ben kizárólagos jogot nyert a Startup Europe Award Hungary verseny megrendezésére. A startupok 19 kategóriában pályázhatnak, a kategóriagyőztesek nyereménye egy-egy Startup Budapest Package, melynek tartalma:

— kiállítási lehetőség a BVK Startupok Éjszakája rendezvényén, november 28-án, amely egyben a Startup Europe Awards Hungary nagyszabású díjátadójának is helyet ad;
– egy éven át kiállítási és kapcsolatépítési lehetőség a BVK üzleti innovációt támogató rendezvényein (Startup Budapest Fórum, Be Smart workshop stb.);
– vizibilitás biztosítása a hazai médiában;
– a külföldi megjelenések, bemutatkozások és networking támogatása Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerének segítségével;
– megjelenés a verseny nyerteseit bemutató angol nyelvű kiadványban
bemutatkozó interjú a BVK saját online felületein

A Startup Europe Awards (SEUA) az Európai Bizottság és a Finnova Alapítvány kezdeményezése, amely helyi, regionális, országos és európai szinten keresi a legjobb startupokat, kapcsolatrendszerével pedig elősegíti a nemzetközi terjeszkedésüket is.

A versenyen való részvétel feltételei és jelentkezési határidők

A szervező partnerek országos szinten olyan startupok jelentkezését várják, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek.

Az alábbi kategóriákban várjuk a pályázatokat:

Social (Társadalmi innováció)
Gastronomy (Gasztronómia)
E-Health (E-egészségügy)
Ed-tech (Jövő oktatása, oktatási technológiák)
Water (Vízipari technológiák, vízkezelés, a vizek védelme)
Energy (Energia)
Smart Cities (Okos városok)
Agritech (Mezőgazdaság)
Creative (Kreatívipar)
Tourism (Turizmus)
IoT (Dolgok Internete, hálózatba kapcsolt eszközök)
Fintech (Pénzügyi technológia)
Green (Zöld technológiák, környezetvédelem)
Space (Űrtechnológia)
Mobility (Mobilitás, közlekedési megoldások)
Circular Economy (Körkörös gazdaság, újrahasznosítás)
Climate (Klímavédelem, éghajlatváltozás elleni küzdelem)
Music (Zene)
Medtech (Orvosi technológiák)
Best Female Entrepreneur különdíj

A Startup Europe Awards Hungary versenyen Best Female Entrepreneur különdíjat adunk egy vagy több olyan női startuppernek, akik co-funderként szerepelnek a startupban és a versenyen pitchet tartanak.

A kiválasztás három fordulóban zajlik:

I. forduló:
Írásbeli pályázatok benyújtásának határideje: 2019. szeptember 20.

Kérjük, az űrlap kitöltésével együtt egy céges logót is küldjenek a pakozdi.elod@bvk.hu címre.

II. forduló:
A második fordulóban a bíráló bizottság által kiválasztott startupok képviselői 3 perces angol nyelvű pitchek keretében mutatják be vállalkozásukat a zsűri előtt. A Web Summitra utazó, valamint a Startup Europe Awards Hungary döntőjébe továbbjutó nyerteseket a verseny után írásban értesítjük.

A 2. forduló tervezett időpontja: 2019. szeptember 25-26.

III. forduló:
A harmadik fordulóban, amely a Startup Europe Awards Hungary verseny döntője, a kiválasztott startupok írásbeli pályázatait kategóriánként bírálja el egy-egy háromtagú, az adott kategória szakértőiből álló zsűri. A zsűri a kategória védnökségét ellátó nagyvállalat képviselőiből, közigazgatási szervek delegáltjaiból és egyetemi szakemberekből áll. Ők választják ki az egyes kategóriák legjobb startupját, amely viselheti a Startup Europe Awards Hungary kategóriagyőztesi címet.

Megosztás