Infratrainer: magyar startup fitneszgépét gyártja és viszi a világpiacra a Tungsram

Legördült a futószalagról az első Infratrainer fitneszgép, amelyet a Tungsram gyártott. A 2015-ben magyar startupként induló Infratrainer hamar népszerű lett Magyarországon, és most a 110 országban értékesítő, minőségi gyártásáról ismert, globális márkaként működő Tungsram forgalmazói hálózata révén tör be a termék a világpiacra, elsősorban az Egyesült Államokba. Az együttműködés része a Tungsram innovációs stratégiájának, amely a hagyományos lámpaizzók iránti globális kereslet visszaesésére ad választ.

Sajtótájékoztatón mutatta be a Tungsram első saját gyártású Infratrainer gépét a vállalat újpesti központjában. „Az Infratrainer Kft-vel való együttműködés, bár elsőre nem feltétlenül tűnik úgy, szerves része az eddig világítástechnikai termékeiről ismert Tungsram új innovációs stratégiájának”, mondta Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációért felelős igazgatója. „Mivel a hagyományos világítástechnikai termékek, lámpaizzók iránti kereslet világszerte csökken a LED technológia dominanciája miatt, többek között azt mértük fel, miként tudnánk kihasználni gyártási kapacitásainkat, mérnöki tudásunkat és a Tungsram márka globális ismertségét”. Az igazgató elmondta, hogy Magyarországon sikeres cégeket keresett és keres, amelyek a Tungsram nemzetközi értékesítési hálózatát, minőségi gyártási képességeit és a brandet kihasználva nemzetközi piacon való növekedésben gondolkodnak.

A pécsi székhelyű Infratrainer Kft. épp ilyen: 2015-ben lépett a magyar piacra, igazi garázscégként kezdte, mesélt a kezdetekről Deák Csaba alapító-ügyvezető igazgató. „A siker gyorsan jött, egyértelmű volt a piaci reakció”, tette hozzá. Jelenleg több mint 150 berendezés üzemel itthon, ezen kívül 8 európai országban és Kanadában is adtak el belőle. A Infratrainer Kft. tavaly 121 millió forint bevételt és 9 milliós adózott eredményt ért el.
„A jövőben azonban nem egy gépet akarunk eladni a vevőknek, hanem egy komplex rendszert, amely fogyást, méregtelenítést vagy akár életmódváltást eredményez”, tette hozzá Deák Csaba. „Ezt hívjuk Infratrainer Zerofat Technology-nak, amely applikáció és személyre szabott módszerek segítségével törekszik maximális eredményre az ízületek sérülése vagy izomláz nélkül.” Mindehhez azonban szükség volt egy globális partnerre, a Tungsramra, amelynek révén elindulhatott a nagyobb szériaszámú gyártás és világpiacon való értékesítés.

A gépeket immár a Tungsram hajdúböszörményi gyárában állítják elő: az első, futószalagról legördülő darabot ki is állították a vállalat központjának bemutatótermében. Az értékesítés is megkezdődött több külföldi piacon. Emiatt több amerikai egyetemmel is közös kutatás indult meg, amely az Infratrainer hosszú távú egészségügyi hatásait vizsgálja fókuszcsoportokon. Ha a kutatások megerősítik az Infratrainer kifejlesztőinek állításait a gép hatékonyságáról, az megnyitja a kapukat a nemzetközi értékesítés előtt.
“Hamarosan kidolgozzuk a franchise, a “Vállalati rekreáció” és “Sport” modelleket is, amelyek további lehetőséget nyújtanak a vendégek minél magasabb szintű kiszolgálására és a berendezés egyéb, a fogyástól esetleg eltérő célú felhasználására” – említette Sándorfi Zoltán, a Tungsram Infratrainer projektvezetője.
A Tungsram és az Infratrainer Kft. jelenleg vegyesvállalat megalapításán dolgozik.

Hogyan működik az Infratrainer?
Az Infratrainer edzés során az infravörös sugárzás behatol a bőrbe, felmelegíti és segít felszabadítani a méreganyagokat. Javul a kollagén képződés is, amely meghatározó szerepet játszik a sejtközi területek kitöltésében, csontok rugalmasságában, valamint a bőr kisimításában.
A súlycsökkenés mellett a méregtelenítő hatás csak rendkívül megterhelő sportokkal hasonlítható össze, mint például a hosszú távon való futás. Az Infratrainerben töltött 30-50 perc alatt a test 6-800 kalóriát éget, ami megegyezik a 13-17 km-es futási edzéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .