BlogzineKülföld

Bréking: 1280 milliárd forintért veszik meg a LogMeIn-t! Hatalmas magyar-amerikai siker!

Nem kevesebb, mint 4,3 milliárd dollárért vásárolják fel a döntően magyar alapítású, Anka Márton munkájára épülő, de jó ideje amerikai központú LogMeInt. Ez minden idők legnagyobb magyar kötődésű startup üzlete! (A Fortune akkori becslése szerint az IBM 2016 elején 130-150 millió dollárt fizethetett a Ustream-ért.)

A ma bejelentett hír szerint felvásárolási ajánlatot kapott a magyar alapítású tech-sikersztori, a LogMeIn. Méghozzá mintegy 4,3 milliárd dolláros (közel 1280 ezer milliárd forintos!) áron, hiszen ennyit fizet érte készpénzben két amerikai befektető, a Francisco Partners és az Evergreen Coast – írja a Portfolio.hu cégközlésre hivatkozva.

Nemrég azt jelentette be ugyanis a LogMeIn, hogy a Nasdaqon jegyzett magyar gyökerű sikercéget részvényenként 86,05 dolláros áron, mintegy 4,3 milliárd dollárért kapott vételi ajánlatot. Ennyiért vásárolja fel két amerikai befektető, az Eliott Management egyik leánya, az Evergreen Coast, és a Francisco Partners.

Ez mintegy 25 százalékos prémiumot jelent az utolsó, szeptember 18-ai kereskedési napon látott árfolyamhoz képest, amikor a tranzakcióról szóló első spekulációk megjelentek a médiában.

A társaság hálózati management szoftvereket és kommunikációs megoldásokat fejleszt, egyik első nagy sikerű fejlesztésük egy virtuális magánhálózati szoftver volt, amely lehetővé teszi, hogy a számítógépek neten keresztül helyi hálózathoz hasonló módon kapcsolódjanak egymáshoz.

A társaság igazgatótanácsa elfogadta a felvásárlási ajánlatot.

Megosztás