BlogzineHazai pálya

Íme a legújabb VR szabadulószoba!


Most, épp péntek 13-án a budapesti Hős utcában nyitotta meg kapuit a Démonblokk szabadulószoba – írja a digitalhungary.hu. A hely különlegessége, hogy látogatói, a Blokkerek Magyarországon elsőként tehetik próbára magukat a világ egyik vezető játékfejlesztő vállalata, a Ubisoft VR szabadulószobáiban. A Démonblokk az év minden napján nyitvatartóan várja a kalandor játékosokat.

A budapesti VR szabadulószoba ötletét egy rocker pár találta ki, amikor is egy közös bécsi nyaralásukon találkoztak a Ubisoft vállalat VR technológián alapuló csoportos szabadulószobáinak élményével. A páros régóta célként tűzte ki, hogy különleges, eddig még nem látott szabadulószobát hozzon létre a városban, alapos piackutatás és tervezési időszakot követően végül elszánták magukat, és barátaik, családjuk és támogatóik segítségével kevesebb, mint két hónap alatt megnyitották a Démonblokkot.

„Győzd le a démonjaidat! Ez egy olyan jelmondat, amely leírja, hogy mit tartunk fontosnak, és mi hogyan próbálunk élni: nekünk is vannak démonjaink, nekünk is kell fejlődnünk a hétköznapokban, szeretnénk kiszabadulni a monotonitásból és részt venni egy rendkívüli kalandbani” – magyarázza az alapító, Lincz Béla. – „A hozzánk látogató játékosok, akiket mi csak Blokkereknek nevezünk, kuriózum élmény mellett egy rendes közösségi térben találják magukat, társasjátékozó szobával.”

A kiürült raktárépület emeletén romkocsma-hangulat uralkodik eklektikus és kényelmes berendezéssel. Az alapító elmondása szerint cél, hogy további VR szabadulószobai játékok behozatala mellett hagyományos szobákat hozzon létre, fejlessze a közösségi társasjátékozót, és otthont adjon minél több fiatal, feltörekvő zenésznek és művésznek, hogy találkozhassanak rajongóikkal.

További részletek:

https://www.digitalhungary.hu/e-volution/Az-orszag-legujabb-VR-szabaduloszobajaban-a-cel-hogy-legyozd-sajat-demonjaidat/9109
Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük