Blogzine

Valóban a fizetés nagysága a legfőbb motiváló eszköz a munkaadó kezében?

Íme a munkaeropiac.eu aktuális tallózója.

Kit keresnek a munkáltatók? A motiváció kulcsfontosságú| Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
A munkaerőpiacon való sikeres eligazodáshoz a saját belső folyamataink mellett ismerni kell a munkáltatók igényeit és a piaci trendeket is, így sokkal magabiztosabban és sikeresebben hozhatjuk meg a jövőnket meghatározó döntéseket. Többek között erről is beszélt Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR-igazgatója a portál Karrierváltó online eseményén.

Mit vegyek ma fel? – Májusi és júniusi esőzések, téli szerkók tavasszal| Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Korosztálytól függően vagy függetlenül érzékenyen reagálunk a meleg- vagy hidegfronti hatásokra? Délutánra garantáltan ásítunk egy nagyot a laptop előtt? Tényleg globális felmelegedésről beszélünk, amikor sokszor egyre hidegebb van, és azt sem tudjuk, melyik szettünkben induljunk dolgozni, hiszen lehet, hogy egy óra múlva már szinte másik évszak van? Vajon mennyire vagyunk az időjárás játékszerei az utóbbi időben mi és munkahelyi teljesítményünk?

Valóban a fizetés nagysága a legfőbb motiváló eszköz a munkaadó kezében?| Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Az elégedett, motivált és lojális munkavállaló nagy kincs egy vállalat számára. Az, hogy a munkavállaló mivel motiválható, mi az, amivel ösztönözhető, örök kérdés, és számos kutatás témáját képezi a 20. század elejétől napjainkig. De vajon csak a pénz boldogít?

Állás, amit nem szabad elfogadni | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Dolgozni kell, de jó állást találni nem könnyű. Álláskeresőként gyakran a jövőtől való félelem blokkolja az embert, és kényszeríti bele olyan kompromisszumokba, melyek utólag fejfájást okoznak. Napi nyolc – esetleg több órát – töltünk majd el a kiválasztott munkahelyen, a kijelölt feladatokkal, tehát nem mindegy, milyen feltételekkel szerződünk.

A dolgozók megfigyelése – meddig terjedhet a munkáltató kontrollja? | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Az Uniós és a hazai munkajogi szabályozás egyaránt engedi a munkavállalók munkahelyi magatartásának ellenőrzését, az ellenőrzésnek azonban csak a munkavégzéssel közvetlenül összefüggésben lehet helye. Fontos szabály, hogy a dolgozók magánéletét semmilyen módon nem lehet megfigyelni vagy ellenőrizni, továbbá tájékoztatni kell őket a megfigyelés lehetőségéről és arról, hogy arra milyen technikai eszközök használatával kerül sor. További részletek a cikkünkben olvashatóak.

Megosztás