BlogzineKülföld

Bréking: magyar vonatkozása is van a 35 millió dolláros Novakid Series B-nek

Az angol, mint idegennyelv oktatását digitális eszközökkel megreformáló orosz-amerikai startup, a Novakid idén júliusban sikeresen zárta összesen 35 millió dollár értékű Series B befektetési körét. A hazai kötődésű, az előző kört vezető PortfoLion Capital Partners mellett a korábbi befektetők is csatlakoztak az újonnan belépő amerikai nagyágyúkhoz, az Owl Ventures-höz és a Goodwater Capital-hez. A cég a tőkeemelésnek köszönhetően a termékfejlesztés mellett tovább erősíti piacvezető pozícióját Kelet-Közép-Európában és fokozza jelenlétét a világ számos más régiójában.

A 2017-es alapítású Novakid jól vette a világjárvány által állított akadályokat és az elmúlt másfél évben kiemelkedő növekedést produkált mind a felhasználók száma, mind a bevételnövekedés tekintetében. A cég magyar nyelven is elérhető, saját fejlesztésű platformján vegyíti az egyedi, interaktív digitális tananyagot és az anyanyelvi tanárokkal való személyes kapcsolattartást. A megoldás első sorban a 4-12 éves gyermekek angolnyelv tanulását segíti, kiegészítve a hagyományos iskolai és személyes idegennyelv-tanulást.

2021-ben a Novakid meghétszerezte aktív ügyfélbázisának növekedését az azt megelőző évhez képest, a platformon keresztül elindított nyelvórák száma idén júniusban elérte a 2,2 milliót, ez az utolsó hónapban már több, mint 410 ezer tanórát jelentett, az oldalon elérhető idegennyelvi tanárok létszáma pedig év végére várhatóan átlépi a háromezret.

A szolgáltatás Európában a legnépszerűbb, innen érkezik a felhasználók négyötöde, a maradék 20 százalék pedig a közel-keleti, észak-afrikai és ázsiai-csendes-óceáni térségből, ahol a cég tovább tervezi növelni piaci jelenlétét.

Két éven belül a mostani a harmadik befektetési kör, ez jelzi a cég és az ágazat kiemelkedően gyors fejlődési ütemét. A korábbi, PortfoLion által vezetett befektetési körben egyaránt részt vett amerikai, orosz és koreai befektetési társaság, ők a mostani tranzakció után is folytatják közös útjukat a Novakid csapatával. Új belépőként két amerikai nagyágyú, az Owl Ventures és a Goodwater Capital csatlakozott a cég befektetői köréhez.
„A Novakid profin kezeli a befektetői kapcsolatait és remekül halad a nem egész egy évvel ezelőtt közösen kijelölt úton. A mostani kör és a két amerikai befektető lehetővé teszi, hogy a cég megerősítse piacvezető pozícióját Európában és újabb földrajzi és szakmai területeken tudjon fejlődni” – emelte ki Pásztor Aurél, az OTP Csoporthoz tartozó PortfoLion Capital Partners befektetésért felelős partnere.

„Az angol tanulás a világon mindenhol exponenciálisan növekvő tendencia, mégis csak a teljes népesség 20 százaléka beszéli ezt a nyelvet. Amellett, hogy egyre többen fognak bekapcsolódni a tanulásba, a digitális megoldások iránti kereslet növekedésére is számítunk, egyrészt az új tanítási formák növekvő elfogadottsága, másrészt az állami oktatási rendszerek irányából érkező támogatás miatt. Célunk a következő oktatástechnológiai unikornis felépítése, azaz az egymilliárd dolláros cégérték elérése” – nyilatkozta Max Azarov, a Novakid társalapítója és ügyvezetője.

A Novakidről
A Novakid egy 4-12 éves korosztálynak szóló angol idegennyelvi oktató platform, amely anyanyelvi tanárok bevonásával kombinálja az interaktív tananyagokat és a digitális különórákat. A platform oktatási anyaga és így a vállalat működése is az adatvezérelt, egyedi oktatási módszeren alapul, folyamatosan fejleszti az órák tananyagát a felhasználók által elért eredmények alapján. A céget az Egyesült Államokban jegyezték be, de a világ több mint 40 országában van jelen, köztük Lengyelországban, Spanyolországban, Németországban, Törökországban, az arab országokban, Oroszországban és Magyarországon. https://www.novakidschool.com

A PortfoLionról
A PortfoLion budapesti székhelyű, korai fázisú startupokat és értett vállalkozásokat egyaránt lefedő kockázati- és magántőke befektető vállalat. A cég a kelet-közép-európai régió egyik legnagyobb bankcsoportja, az OTP Csoport tagja. A PortfoLion több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik vállalkozások növekedési elképzeléseinek támogatásában. Jelenleg több, mint 20 aktív befektetést kezel, a Banzai Clouddal és a Tresorittal két sikeres exitet zárt az elmúlt egy évben és olyan cégek tartoznak a portfóliójába, mint a SEON, Novakid, OneSoil, Starschema és a CodeCool. A PortfoLion 400 millió euró feletti kezelt vagyonnal Európa-szerte keresi a következő jelentős befektetéseit. További információ: http://portfolion.hu

Megosztás