BlogzineHazai pálya

Első és egyetlen, nem helyettesíthető tokenjét (NFT) indítja el a világhírű magyar festőművész

Első és egyetlen, nem helyettesíthető tokenjét indítja el a világhírű magyar festőművész – Anton Molnart megihlette a Bitcoin titokzatos szülőatyja.

Míg a befektetői közösség Bitcoin-lázban ég, a művészvilágot is inspirálja a kriptopiac, és a legismertebb eszköz elindítója. Amellett, hogy Anton Molnar nemrég a valójában ismeretlen Satoshi Nakamotot vászonra vitte, a művész elindította egyetlen NFT-jét (non fungible token – nem helyettesíthető token), amire a magyar kriptoközösség is licitálhat az OpenSea.io aukciós oldalon.
A „Netuddki” című festményről készült token árverése az alábbi linken érhető el:

https://bit.ly/30t37JB

 

Az aukció elindulása kapcsán Anton Molnar kifejtette: „A blokklánc technológia napjainkban hódítja meg a kortárs művészetet, így nem csupán pénzügyi-, hanem befektetői forradalmat is generál. Akkor mégis miért csupán a Satoshi portrémról születhet egyedül NFT digitális mű? A válasz egyszerű: ahogy az életem, úgy az alkotásaim is egyediek és megismételhetetlenek, s ez nem lehet másképp a digitális kéznyomom esetében sem!”

A „Netuddki!” NFT a fizikai műtől teljesen független utat jár be. Az olajfestményt, a Dlabs szervezésében november 23-án leplezik le Budapesten.

Anton Molnarról: a Párizsban élő magyar képzőművész az egyik legsikeresebb, és legismertebb külföldön élő magyar festő. Művei világszerte keresettek, képeit művészeti alapítványok és híres magángyűjtők (Cindy Crawford, Jacques Chirac) is szívesen vásárolják, illetve nagyvállalatok (Louis Vuitton, Moët & Henessy) megrendelésére is szokott festeni. A művei Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall és Jasper Johns alkotásai között szerepeltek tokiói árveréseken. Mindenben meglátja a témát és mindenben meglátjuk őt. Műveiben mindig ott van a MOST, személyes alkotó életútja, érdeklődése és saját stílusa. Képein keresztül osztja meg véleményét a világról. Festményeiben a tartalom sokszor áttételesen vagy rejtve keresendő. Csendéletek, portrék és street art alkotások is megtalálhatóak munkásságában, amelyek betekintést nyújtanak Anton Molnár humanista összetett világába. Portréi mögött – saját bevallása szerint – lélekutak állnak, sorsok rajzolódnak ki belőlük.

A Dlabs-ról: A magyar kriptoközösség meghatározó társasága, technológiai támogatást nyújt informatikai rendszerek továbbfejlesztéséhez, hogy azok képessé váljanak digitális értékek kezelésére.  Emellett kriptodevizák fejlesztésében is folyamatosan részt vesz a cég. Egyik legnagyobb eredményüknek azt tartják, hogy az ILGON megszületett az első hazai blokklánc platform, ami képes együttműködni más blokkláncokkal, kiszolgálni az állami-, vállalati szereplőket és magán embereket egyaránt. A globális pénzügyi forradalomnak köszönhetően ma a digitális pénzeszközök piacán naponta már több, mint 100 milliárd dollár értékben kereskednek.

Megosztás