Hazai pálya

Mi az a HSUP? Átfogó, ösztöndíjas, kredites startup program a felsőoktátásban – interjú az NKFIH elnökével!

A Hungarian Startup University Program, röviden a HSUP első évfolyama idén nyáron ért véget: 21 egyetem hallagatói önkormányzata, 2100 jelentkező, 1400 projekt ötlet, 100 elindult startup csapat, 300 milliónyi kiosztott ösztöndíj – ez az első évi mérlege. A programról az innovácis hivatal elnökével, dr. Birkner Zoltánnal készítettünk rövid, kb. 3,5 perces interjút, amit mp3-ban meghallgathattok a cikkben!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezdeményezésére, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakmai támogatásával elindított Hungarian Startup University Programnak, röviden a HSUP-nak a 2021-2022-es „tanéve” még izgalmasabb lesz.

Egyrészt felsőoktatási krediteket, a második félévtől pedig ösztöndíjat kaphatnak a hallgatók, de a 21 helyett legalább 26 egyetem vesz részt a 2021-2022-es tanévben és a szervezők 3-4-szer több jelentkezőre számítanak az előzetes érdeklődések alapján!

De hogy mi is ez a program, hogyan éshető el, arról hallgassátok meg az alábbi, az Insiderblog.hu által a HSUP Demo Day előtt készített interjút dr. Birkner Zoltánnal, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnökével.

 

 

(x)

Megosztás