BlogzineHazai pálya

Szabadalmaztatásra lehet pályázni

A jogvédelmet segíti az NFÜ új pályázata.
A vállalkozások innovációs járulék befizetéseiből finanszírozott Kutatási és Technológiai Innovációs Alap keretében megjelent a „Magyar szellemi alkotások hazai és külföldi iparjogvédelmi oltalmának támogatása” című pályázat. A konstrukció célja a szellemi alkotások hazai vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló tevékenységek támogatása. A felhívás keretébe maximum 600 ezer, illetve 2 millió forint nyerhető el, többek között találmányok szabadalmaztatására.

A felhívás 200 millió forint keretösszeggel került kiírásra. Hazai iparjogvédelmi tevékenység esetén maximum 600 ezer forint, míg külföldi oltalomszerzéssel és fenntartással kapcsolatos pályázat esetében legfeljebb 2 millió forint támogatás ítélhető oda.

Pályázatok benyújtása 2012. december 10-től a keret kimerüléséig folyamatosan, de legkésőbb 2013. június 30-ig lehetséges. A hazai és nemzetközi keretében is 50-100 pályázat nyerhet, így érdemes sietni!

A kiírásra magyarországi lakhellyel rendelkező természetes személyek, mikro-, kis- és középvállalkozások, költségvetési szervek, non-profit szervezetek jelentkezhetnek.

A pályázatok könnyített eljárással kerülnek elbírálásra és új elemként támogathatók a  szabadalmak megelőző előkészítési költségei is.

Beadni a pályázatot a MAG Zrt.-hez kell!

Megosztás