Blogzine

Vállalkozásod a közösséget szolgálja? – Jelentkezz a Design Terminál mentorprogramjába!

A Design Terminál december 18-tól megnyitja a jelentkezést tavaszi mentorprogramjába. A legjobb, a közösség jólétét szolgáló startupok három hónapos üzletfejlesztésen vehetnek részt. Olyan nagyvállalatokkal is együtt dolgozhatnak, mint a MOL vagy a BlackRock Magyarország.

A Design Terminál ismét meghirdette 2014 óta sikeres mentorprogramját. Olyan startupok jelentkezését várják, melyek a szolgáltatásukkal, termékükkel a közösség életét kívánják megkönnyíteni. 2017-ben a programra a jelentkezések harmada már külföldről érkezett. Összesen tizenkét ország – köztük Anglia, Portugália, India és Chile – innovatív vállalkozása tartotta a legígéretesebbnek a szervezet mentorprogramját, melynek célja a kezdő vállalkozások fejlesztése. A három hónap alatt üzleti modelljüket és marketingkommunikációjukat is tökéletesíthetik a csapatok, de szervezeti és jogi hátterükre vonatkozóan is kapnak tanácsokat.

A program egyik erőssége a hazai és nemzetközi szakemberekből álló mentorcsapat, akik között megtalálhatjuk Hodicska Gergelyt, az IBM Budapest Lab egyik vezetőjét, Várdy Zoltán médiaszakembert és Pulay Zsófiát, a Deutche Bank innovációs guruját. A szakmai segítség mellett a szervezet kiemelt hangsúlyt fektet a startupok integrációjára is – a Budapest kultikus helyein kedvezményt biztosító Design Terminál kártya és a különleges közösségépítő események is a csapatok beilleszkedését biztosítják.

Jelentkezni a honlapon, 2018. februág 4-ig lehet.

További információ:

designterminal.org

 

Mi az a mentorprogram?

A Design Terminál három hónapos, intenzív vállalkozásfejlesztő programjában a startupok üzleti modelljét, szervezeti és jogi hátterét, valamint marketingkommunikációját fejlesztik. A mentoráláson átesett cégek értékesebbé válnak, és alkalmasak lesznek első befektetőjük fogadására. A program különlegessége, hogy a Design Terminál kifejezetten olyan vállalkozásokat segít, akik üzleti ötletükkel valamilyen társadalmi probléma megoldásához is hozzájárulnak. Az elmúlt évek mentoráltjai között szerepelt a kerekesszékesek közlekedését segítő Route4U, az energiatermelő utcaburkolatot fejlesztő Platio, és a sürgősségi betegellátást könnyítő GyermekSOS. A tehetséggondozó programot, melyet 2014-ben az Európai Bizottság is kitüntetett, hazai és nemzetközi nagyvállalatok mellett az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) is támogatja.

Megosztás