Blogzine

Indul a White Summers pre-seed programja

A program keretében akár 100 000 dolláros befektetést is kaphatnak a kiválasztott hazai start-upok.

A White Summers Caffee & James szilícium-völgyi ügyvédi iroda épp egy éve nyitotta meg budapesti székhellyel az Európai központját.  Az iroda az elmúlt egy évben igen keresett lett a sikeres hazai startupok között: olyan startupokat képvisel, mint a Distinction, a NowTechnologies vagy a Codie. Sőt idén elindul a White Summers Co-founder  program is a magyar startup ökoszisztéma számára. A pre-seed (tőkebevonásra felkészítő) program keretében kiválasztott cégek a szakmai mentorálás és felkészítés mellett, akár 100 000 dolláros befektetést is kaphatnak. A programot két a Stanfordon végzett és magyar startup körökben elismert személyiség Weiszbart Zsolt (a Valley Connect alapítója) és Málnay Barnabás (az MM klaszter igazgatója) vezeti.

A White Summers budapesti irodája az elmúlt év legnagyobb eredményének kétséget kizáróan az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb magyar startup sikerét, a Distinction Skyscanner általi felvásárlását tekinti, ahol Dr. Weiszbart Tamás LL.M. Boston vezetésével a White Summers volt a Distinction kizárólagos jogi és üzleti tanácsadója. De az iroda segítette többek között a Singularity University 2013-as Global Impact Innovációs Versenyének győztes projektjét  – a mozgássérültek koordinációját segítő gyrosetet – fejlesztő NowTechnologies, a neuromarketinggel foglalkozó Synetiq,  az instant közösségi videómegosztó alkalmazást fejlesztő ANGL és a gyerekeket kódolni tanító Codie tőkebevonását is a magyar piacon. Sőt a White Summers ügyvédi irodán keresztül valósult meg gasztronómiai innovációval foglalkozó magyar PIQNIQ és vezetéknélküli tartalommegosztásban utazó AIRTAME amerikai piacra lépése is.

A budapesti iroda egy éves fennállásának évfordulójára Mark White, a White Summers alapítója  – és többek között a Prezi és a Tesla Motors amerikai jogásza – is Budapestre utazik, hogy a budapesti központ új székhelyét: a belváros szívében, a Kristóf téren található irodát felavassa. Az európai központ tovább bővül: Dr. Ferenczy Balázs József senior ügyvédként csatlakozik a szakértői csapathoz. Balázs a Cellum jogi igazgatója, korábban pedig egy francia nemzetközi jogi iroda vezető partnere volt.

Megosztás