Blogzine

Életbiztosítások összehasonlítása egy helyen – Így azért egyszerűbb

Bármilyen élethelyzetben is vagyunk épp, szinte biztosan előnyös, ha rendelkezünk valamilyen típusú életbiztosítással. A Grantis.hu részletes tanácsainak hála, pedig már azt sem olyan nehéz eldönteni, pontosan melyik konstrukció is a legmegfelelőbb számunkra az életbiztosítások közül.

Ezt a kockázatviselési formát leginkább az különbözteti meg a többitől, miszerint mindenképpen rendelkezik halálesetre szóló térítéssel is. Emiatt aztán nagyon sokak fejében pontosan ez a kép él, azaz hogy akkor van igazán haszna, ha valami igazán tragikus dolog történik. Ennek a gondolatát azonban könnyedén elhessegetjük, főképp fiatal korban, így végső soron arra a következtetésre juthatunk, miszerint nincs is szükségünk életbiztosításra. A Grantis.hu oldalán közölt információk viszont pontosan ennek az ellenkezőjéről adnak tanúbizonyságot. Ezek a kockázatviselési szolgáltatások ugyanis számtalan formában elérhetők, aminek köszönhetően pedig teljes mértékben személyre szabhatók. Sőt, nem csupán egyes káresemények kapcsán számíthatunk térítésre, de a befektetéseink egyik alapvető eszköze is lehet. Ugyanakkor ahhoz, hogy megtaláljuk a legideálisabb konstrukciót, alaposan ismernünk kell az igényeinket és a rendelkezésre álló opciókat.

A legfontosabb kérdés: csak védelmet szeretnénk, vagy a megtakarítás is a célunk?
A Grantis.hu segítségével könnyedén eligazodhatunk a megannyi életbiztosítási forma közt, ám első lépésként mindenképpen azt kell eldöntenünk, hogy legfőképp milyen cél lebeg a szemünk előtt. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy kizárólag haláleset kapcsán szeretnénk adott összegű térítést, vagy emellett befektetésként is tekintünk a dologra. Előbbinél egy kockázat életbiztosítással járunk a legjobban, ez tulajdonképpen a klasszikus formátum, ami a tragédia bekövetkeztekor pontosan meghatározott mértékű kifizetéssel jár. Ez természetesen kiegészíthető például egészségbiztosítással, így egy komolyabb szerencsétlenség, kórházi ápolás, vagy maradandó egészségkárosodás esetén is számíthatunk juttatásra. Ezek a lehetőségek a Grantis.hu oldalán tételesen megtalálhatóak, így egyszerűen kiválaszthatjuk a számunkra leginkább megfelelőket. Fontos azonban észben tartanunk, miszerint ennél a formátumnál amennyiben nem történik káresemény, és a szerződési idő lejár, akkor az kifizetés nélkül megszűnik. Ezzel szemben a megtakarítási életbiztosítások amellett, hogy a legnagyobb baj esetére védelmet nyújtanak, elsődlegesen befektetési szolgáltatásnak tekinthetők.

A Grantis.hu segít meghozni a legjobb döntést
Kockázati életbiztosítások, illetve az azt kiegészítő opciók esetén leginkább arra kell figyelmet fordítanunk, hogy mekkorák az adott csomagok térítéses összegei, illetve az esetleges kizáró tényezők közül érint-e minket bármelyik. Jóval összetettebb a kérdés, ha olyan konstrukciót szeretnénk, amivel megtakarításainkat is gyarapítanánk. Ez esetben ugyanis számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, amik közül nem egyszerű választani. Azonban a Grantis.hu részletes ismertetőinek hála egy lépéssel közelebb kerülhetünk a végső elhatározásunkhoz. Első körben azt kell eldöntenünk, hogy mekkora kockázatot vállalunk és mennyire akarunk belefolyni a befektetéseink részleteibe. Ha lehetőleg kerülnénk az izgalmakat, akkor a vegyes életbiztosítások közül érdemes kiválasztani a leginkább testhezállót. Ezek teljesen rizikómentes megoldások, a garantált hozammal pedig könnyedén kalkulálhatunk. Azt viszont mindenképpen tartsuk szem előtt, hogy a biztonságnak ezúttal is ára van, mégpedig az aránylag alacsony kamat. Ugyanakkor ha nem rettenünk meg az értékpapírügyletektől, netán otthonosan mozgunk a tőzsde világában is, a befektetési egységhez kötött életbiztosítás lehet a legjobb opció. Persze még így is előfordulhat olyan szituáció, amikor tanácstalannak érezzük magunkat, ám a Grantis.hu szakemberei készséggel megválaszolják a felmerülő kérdéseinket.

Mire fordítsunk kiemelt figyelmet, mielőtt szerződést kötünk?
Bármilyen konstrukció mellett is tesszük le a voksunkat végül, egy pillanatra se feledkezzünk meg arról, hogy ez egy hosszú távú elköteleződés és csak akkor leszünk maradéktalanul elégedettek, ha minden apró részletre odafigyeltünk. A Grantis.hu oldalon található tanácsoknak köszönhetően elkerülhetjük azokat a buktatókat, amik végül csalódottsághoz vezethetnek. Ezek közül a legjelentősebb, ha nem azt a szolgáltatást választjuk, amire az igényeink alapján valójában szükségünk lenne. Ezzel együtt azonban ne csupán a jelenlegi élethelyzetünk szerint döntsünk, hanem amennyire lehet, tervezzünk előre. Kalkuláljunk a kiadásainkkal, gondolkodjunk nagy távlatokban. Ugyanis ha ilyen gondolatmenet alapján állítjuk össze a szolgáltatáscsomagot, akkor annak költségei nagy valószínűség szerint a jövőben sem okoznak majd számunkra túl nagy anyagi megterhelést. A Grantis.hu részletes tájékoztatói segítségével könnyedén eligazodhatunk a lehetőségek közt, ám ha mégis marad bennünk bárminemű kétség, akkor mindenképpen kérjük ki szakértő segítségét.

Megosztás