Blogkapszula és elindultunk

Ezennel elindítjuk a hazai startup élettel és ökoszisztémával foglalkozó blog-magazinunkat. Az ötletgazda Miskolczy Csaba (alias Prospero) a Startup Underground konferencia, azaz a SUU fő szervezője).

Hozzá csatlakozott Halaska Gábor (alias HGabor, e-mail: gabor.halaska(kukac)gmail.com) a Figyelő hetilap informatika rovatának vezetője, aki prospero segítségére siet a blog-magazin összeállításában.

Munkánkat szerkesztőként segíti Bucsky Péter (alias Bucsky) is, aki hosszú évek óta.a Figyelő hetilap k+f rovatáért felelős munkatársa, illetve ír hozzánk Széles Róbert is, aki korábban a Magyar Távirati Iroda (MTI) munkatársa, tudósítója volt.

Ettől az évtől (2012-től) a csapatot erősíti Magyarország Állandó UNESCO Képviseletéről, Párizsból nemrég hazaérkezett, a Figyelőben rendszeresen publikáló Vida Sándor, valamint Devecsai János a National Geographic Magyarország jeles újságírója és a Figyelő hetilap állandó külsős szerzője is.

Mellettük Svédországból (Stockholm-Kista, újabban pedig Göteborg) tudósít nekünk Milhofer Tamás, aki több távközlési cégnek is dolgozik odakint, így munkatársként, belülről látja az ottani technológiai világot.

A csapathoz 2011 őszén csatlakozott Turcsán Tamás (alias Shy) barátunk, akit a startup világban be sem kell mutatni. Shy ugyanis lényegében mindenütt jelen van, ahol a startupok számára releváns esemény történik. Őhozzá köthető például a Startupper.hu oldal és tucatnyi más kezdeményezés. Shy főként a közösségi média megjelenésünkért felel, illetve hírünket viszi szerte a startup világban.

Idei meglepetés-projektünkért, a Startup Adatbázis összeállításáért pedig Novák Krisztina projektvezető felel.

Végül, de persze nem utolsósorban, a szép új arculatért, az oldal flott működéséért Suhajda Gábornak (Szájmonnak) a Startupok.hu oszlopos tagjának mondunk nagy köszönetet.

Szeretnénk, ha társszerzőként megjelennének mellettünk a hazai startup közösség úttörő figurái: szakblogunkba – társszerzőként – várunk mindenkit, aki a hazai tech és startup közösség életében szerepet vállal, és szeretné megosztani a gondolatait ezzel a közösséggel.

Célunk, hogy folyamatosan beszámoljunk a hazai startup világ fejlődéséről, a befektetési környezet alakulásáról és garázscégek üzleti lehetőségeiről, azaz a hazai Szilícium völgy létrejöttéről.

Persze ezt utóbbi csak szellemi és virtuális értelemben valósul meg, de mindenesetre bízunk benne, hogy pár év múlva igazi és prosperáló hazai startup világ lesz, amelyből gomba mód jönnek létre a nemzetközi léptékkel is bíró hazai gyökerű sikertörténetek!

Szeretnénk a hazai tech szcénáról olyan megközelítésben és hangnemben írni, az üzleti, pénzügyi vonatkozásokat előtérbe tolva, ami a magyar blogoszférában, online médiában egyelőre nem igazán jellemző, de a nemzetközi tech világban egyértelműen elfogadott.

Ezen a téren többek között a Techcrunch a példaképünk, de a jó értelemben vett magyar ízt azért nem hagyjuk el.

Az INSIDER blog az első fecskéje – amolyan kísérleti báránya – (sic: “fecske” és “bárány”) a BLOGZIN műfajnak (a lapunk 2011 májusától nyilvánosan is elérhető), amivel itthon a blog + magazin összegyúrásából szeretnénk egy újfajta közösségi platformot és eszközt létrehozni.

Kapcsolódó posztok:

4 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Copyright Insiderblog.hu 2017