BlogzineKülföldKutatás

Találmányokban utazik a Xerox

A világ nagy újítói közé került tavaly a Xerox csoport (a Fuji Xerox-al együtt), mivel összesen 1 618 amerikai szabadalmat jegyeztetett be.

A Xerox csoport a tavalyiakkal együtt mindeddig összesen közel 58 000 szabadalmat jegyzett be világszerte.  A Xerox és a Fuji Xerox összesen körülbelül 1,5 milliárd amerikai dollárt fektet évente kutatási és fejlesztési projektekbe, és a szabadalmi fejlesztések világszerte több kutatóközpontban zajlanak. Széleskörű innovációs munkát végez a Xerox teljes tulajdonú leányvállalata, az Affiliated Computer Services (ACS), a Palo Alto Kutatóközpont (PARC), és az XMPie®. Mellettük a Xerox japán vegyesvállalata, a Fuji Xerox 588 amerikai szabadalmat jegyzett be tavaly.

EZ az a RANGLISTA, amelyen a Xerox és a Fuji-Xerox lentebb van ugyan, de együtt jegyzett 1618 szabadalmával a 8-iknak számít.


A vállalat kutatói az új technológiák fejlesztésekor mindvégig arra törekednek, hogy olyan újdonságokkal lépjenek piacra, amelyek termékek és szolgáltatások formájában konkrét megoldásokat kínálnak a felhasználóknak.

Ennek megfelelően a cég 2011-ben két olyan innovációt is bejegyzett, amelyek hatékony módszert kínálnak az állami hivataloknak az elektronikus fizetések kezelésére. Ugyancsak tavalyi szabadalom az e-Gyermekgondozás is, amely egyedi, papírmentes, web-alapú időelszámoló és felügyeleti rendszerrel egyszerűsíti az Amerikai Egyesült Államokban a gyermekgondozási kifizetések feldolgozását.

„A Xerox találmányaival könnyebb adatokat kinyerni a vállalatok működéséhez szükséges temérdek információból, és segítségükkel egyszerűbb a fenntartható vállalkozás kiépítése is. Nálunk a hangsúly mindig az újításon van.” – mondta Sophie Vandebroek, a Xerox műszaki igazgatója és a Xerox Innovation Group elnöke.

Az Amerikai Egyesült Államok elnöke által kiadható legmagasabb elismerés, a Nemzeti Technológiai Kitüntetés mellett a Xerox már eddig is számos innovációs díjat elnyert. A cég a Thomson Reuters 2011-es listáján bekerült a Világ 100 Leginnovatívabb Vállalata közé, a Wall Street Journal pedig a 2011-es Műszaki Innovációs Díját adta a Xerox Európai Kutatóközpontnak.

A Xerox megkapta az Amerikai Kémiatudományi Intézettől a Vállalati Innovációs Díjat is, mert feltalálta, kifejlesztette és kereskedelmi forgalomba hozta az Emulsion Aggregation festékkazettát.

Megosztás