AppleBlogzineKülföldMobiltech

Az Android lenyomja Amerikát

Egyre inkább az Androidra kell a fejlesztőknek figyelnie, mivel a Google okostelefon platformja egyre több országban veszi át a vezető szerepet az Appletől.

A Xyologic analitikai cég adatai szerint az év első hónapjában már Németországban, az Egyesült Királyságban és Oroszországban és a zöld robot alatt futtó alkalmazásokból töltöttel le többet, mint az almás rendszeren futókból. Ami még meglepóbb, az Egyesült Államokban márciusban jöhet el a trendforduló. Ez azért meglepő annak fényében, hogy a tengerentúlon a mai napig szinte mindenki az iOS-re készült verzióval jelenik meg először, és csak később más platformokra szántakkal. Hiába szeretik a strart-upok fejlesztői tehát az Applet annyira, meg kell barátkozniuk a gondolattal, hogy a szintén kaliforniai Google rendszerét is használniuk kell a kezdetektől fogva, ha sikereket szeretnének elérni.

Bár a kötudatban az él, hgy az iOS alatt nagyobb a felhasználók fizetési hajlandósága, a Canalys kutatásai szerint ez sem igaz. Egy átlags Android applikáció számításaik szerint többe kerül, mint egy iOS alkalmazás. Az Egyesült Államokban a top 100 Android alkalmazás összesen 374.37 USD-ba kerülne összesen (3,74-es átlagár), az iOS legnépszerűbb 100 alkalmazása viszont csak 147 USD (1,47-es átlagár). Az amerikai -App Store top 100-jából 82 0.99 dollárba kerül, míg az Androidnál csak 22 adja magát ilyen olcsón.

A trendek persze országonként nagyon különbözőek. Az Egyesült Királyságban csak 7 darab volt helyi applikáció a száz legkeresettebből, Németországban 16, Oroszorszában 20, ami persze nagyban függ a nyelvi sajátságktól.

Ezt a kavalkádot elégelte meg a non-profit Mozilla csapata, akik egy platformok felett álló alkalmazásboltot hoz létre. Az ilyen applikációk azonban csak a HTML5-öt futtató eszközökön lennének használhatók.

Megosztás