BlogzinePiaci füles

200 milliót kap a DBH-tól az INDISO

A DBH Investment 200 millió forintot fektet az egészségügyi szolgáltatással foglalkozó, debreceni székhelyű INDISO International Kft-be.

Az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram (JEREMIE) pályázatán nyertes DBH Investment Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. kiválasztotta újabb befektetési partnerét. Az 5 milliárd forintos kockázati tőkelapot kezelő DBH Investment 200 millió forintot fektet az egészségügyi szolgáltatással foglalkozó, debreceni székhelyű INDISO International Kft-be. A DBH Investment Zrt. jellemzően magas hozzáadott értékű, technológia-intenzív iparágakban keres befektetésre alkalmas kis- és középvállalkozásokat.

Az elmúlt húsz évben ugrásszerűen megnőtt a légúti megbetegedésekben szenvedők száma, statisztikák szerint minden negyedik felnőtt allergiás vagy asztmás, de a gyermeknél is nagyon hasonlóak a mutatók. Nekik és minden egészségre vágyó számára jelenthet megoldást az évszázados tapasztalatokon nyugvó un. speleo–terápia, egy olyan természetes gyógymód, amely a nátrium-klorid (NaCl) gyógyító hatását használja a légúti betegségek hatékony megelőzéséhez és kezeléséhez.

Az INDISO szakemberei olyan innovatív eszközt és eljárást fejlesztettek ki, amellyel a sóbánya-mikroklíma mesterséges körülmények között, egy speciálisan kialakított zárt helyiségben is előállítható. A módszer egyedülállósága abban rejlik, hogy egy különleges orvostechnikai berendezés, az INDISO-SPELEO-GENERÁTOR segítségével speciálisan kezelt és adott szemcsenagyságú száraz NaCl hatóanyagot juttatnak nagy sűrűségben a kezelőhelységbe. Az így kialakított speciális száraz levegőt a páciensek belélegzik, így a hatóanyag eljut a tüdőben lévő legkisebb hörgőkig. Egy teljes kúra orvosi ellenőrzés mellett 10 vagy 20 alkalomból áll, függően a betegség jellemzőitől, illetve a kezelés céljától. A szolgáltatás igénybevétele egészséges emberek számára is ajánlott, segít a betegségek megelőzésében, fokozza a teherbíró-képességet és tüdőtisztító kúraként is funkcionál főleg dohányosok esetében. Rehabilitációs gyógymódként asztmásoknak, allergiásoknak, fül-orr-gégészeti betegségekben szenvedőknek és egyes bőrgyógyászati problémák esetén is ajánlott.  A terápia hatékonysága kimagasló: a felnőtt páciensek 89 százalékánál értek el jelentős javulást, a gyermekek esetében ez az arány 91%.

„200 millió forint befektetéséről írtunk alá megállapodást az INDISO International Kft-vel. Bízunk benne, hogy – a magyarországi terjeszkedés mellett – ezt az egyedülálló fejlesztést külföldön is képes lesz a vállalkozás sikeresen meghonosítani az elkövetkező néhány évben.” – nyilatkozta dr. Erdei Sándor, a DBH Investment Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Megosztás