Blogzine

Környékbeli startup versenyek (frissítve)

A bécsi Startup Europe a régió számos nagyvárosában rendez versenyt. Egy prágai sörözéssel vagy bukaresti kirándulással is összeköthető egy ilyen esemény meglátogatása.

Szeptemberben Varsóban és Prágában, októberben Bukarestben szerveznek a bécsiek Startup live néven. A bécsi cég Athénban, Tiranában és Pristinában is rendezett idén nyáron versenyeket, ahova kevés kockázati tőkés jut el alapvetően, viszont érdekes ötlet a Balkán minden pontján fellelhető.

Az első budapesti versenyüket 2011 október 14-16 között szervezik, a Prezi segítségével. Az idei folytatás pedig már szervezés alatt áll október végén!

Főként idén ősszel Budapesten egymást érik a különböző versenyek és konferenciák, de ami miatt Bécsbe lehet érdemes látogatni az a Pioneers Ferstival. Akik ott lesznek: Amerikai és európai befutott startup alapítók, befektetők az óceán mindkét partjáról. A jelentkező startupok a 249 euró értékű jegyet is megspórolhatják, és megnyerhetik a 25 ezer eurós fődíjat, készpénzben! Tavaly a top7, a konferencián megkötött befektetés értéke 500 ezer és 2,2 millió euró között volt!

Tavalyi adatok
1200 látogató naponta
70 előadó (köztük Esther Dyson, Morten Lund, Reshma Sohoni, Mike Butcher, Somlai-Fischer Ádám, Záboji Péter)
500+ jelentkezett startup
50+ kiválaszott
8 döntős
3 nyertes (köztük egy Magyar: Pocket Guide)
6 startup kapott EUR 500k-2m közötti befektetést
Idei nyeremény: 25.000 EURO CASH plusz egy csomó hívás befektetőktől.
Ha többet akarsz megtudni a Pioneers Fesztiválról:
 Nem tudod miért nem hagyhatod ki a Pioneers Festival-t?
Szeretnél jelentkezni a Startup Challenge-re de elfogadnál egy-két tippet a szervezőktől?Ha bármelyik kérdésre igen a válasz, akkor gyere el a legújjabb, legkirályabb co-working irodába Budapesten beszélgetni a szervezőkkel. A vendégek között lesz Tim, aki a Startup Challenget szervezi és beszélni fog arról, hogy mire figyeljetek oda a jelentkezés megírásánál, és Philipp, aki a elmeséli, hogy miért ilyen nagy szám a Pioneers Festival. Ha nem lenne elég meggyőző a két szervező (bár kétlem, hogy ne lenne) beszélgethetsz még olyanokkal, akik tavaly részt vettek a Startup Challenge-en, és első kézből tudnak információt adni arról, hogy mire számíts a Pioneers Festival Startup Challenge-en.a rendezvény ideje és helye:
2012. augusztus 30. 18:00
Kéthly Anna Tér 1., 1st floor, Budapest, Hungary – AdvanceOffices

 

 

Megosztás