BlogzineHazai pálya

IT cégbe szállt be az állami Széchenyi Tőkebefektetési Alap

Új fejlesztői munkahelyekre és regionális szolgáltatásbővítésre fordítja a friss tőkét a Trinity csoport.

A magyar piacon sikeresen működő IT fókuszú Trinity cégcsoport fejlesztését és regionális pozícióinak megerősítését segíti a Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetésével. A tíz éve sikeresen működő Trinity cégcsoport saját fejlesztésű szoftvereinek megrendelői a pénzügyi és befektetési szektorból, az általa forgalmazott ERP rendszereinek felhasználói pedig elsősorban az ipari termelővállalatokból kerülnek ki.

A tőkebefektetést fogadó Trinity cégcsoport az információtechnológiai szektorban működik, két tagja a Trinity Consulting Zrt. és a Trinity Enterprises Kft. Előbbi társaság saját fejlesztésű pénzügyi szoftvercsaláddal (TRIAS) és az ehhez kapcsolódó tanácsadással nyújt hosszú távú, rugalmas és naprakész IT megoldásokat a pénz- és tőkepiac szereplői számára, immár tíz éve. „Szakembereink nem a szoftvergyárak tömegtermelésével versenyeznek, kiemelkedő minőségű saját termékeinkhez készítenek ügyfélre szabott megoldásokat a hazai pénz- és tőkepiac legjelentősebb szereplői körében.” – összegzi Kreskai György a Trinity Consulting vezérizgatója. „Legfontosabb célkitűzésünk, hogy a hazai informatikai és tanácsadói piac meghatározó tényezőjévé váljunk, további növekedésünket a minőségre, az kiforrott technológiákra, valamint magasan képzett szakembergárdánk bővítésére kívánjuk alapozni.”

A cégcsoport másik tagja a Trinity Enterprise Kft. vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszereket forgalmaz és fejleszt az ipari termelővállalatok számára. A társaság 2011 áprilisától egy vállalatirányítási rendszereket fejlesztő multinacionális cég, a CDC Software magyarországi kizárólagos viszonteladója és közép-európai forgalmazója. A Trinity az élelmiszeripari, vegyipari és gyógyszergyártó cégeket célozza meg a CDC Software termékportfóliójával, nemrégiben kezdődött meg például a PICK Nyrt. erőforrás-tervezési rendszerének megújítása. A cégcsoport további növekedéséhez elengedhetetlen a saját fejlesztésű TRIAS rendszer technológiai, illetve humánerőforrás-oldali fejlesztése, a TRIAS termékcsalád és a CDC Software termékportfolió elterjesztésével a közép- és kelet-európai terjeszkedés valóra váltása.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap 58 millió forintos befektetése e célok eléréséhez nyújt tőkeforrást, 20 százalékos tulajdonhányadért cserébe. ”A befektetési döntés alapját a Trinity csoport elmúlt évtizedben nyújtott teljesítménye és folyamatos innovációra képes fejlesztői tudásbázisára épülő megalapozott cégfejlesztési terve adta” –  indokolja a befektetési döntést Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. „Az információtechnológia területén a jól képzett munkaerő a cégek egyik legnagyobb értéke, a tervezett fejlesztések jelentős részben e munkavállalói létszám bővítését célozzák, ami a mi legfontosabb prioritásaink egyike.” A későbbiekben a tervezett növekedés gyümölcseként a társaságokban képződő eredmény biztosíthat majd forrást az üzletrész visszavásárlásához.

A Trinity Consulting pénzügyi-befektetési szemléletű informatikai alkalmazása, a TRIAS a pénzügyi szolgáltatók vagyonkezelési, ügyfélszámla-kezelési, befektetési, letétkezelési, és back-office folyamatainak támogatását biztosítja. E megoldás a befektetési, vagyonkezelési és biztosítói üzletágak hatékony működését is segíteni képes.

A csoport által forgalmazott vállalati erőforrás-tervezési (ERP) rendszer termékkövetése és termék-kalkulációja révén a termelő cégek működési hatékonysága növelhető meg jelentős mértékben. A tapasztalatok szerint az alkalmazás használatával a készletszintek 25–60 százalékkal csökkenhetnek, a forgási sebesség 30-50 százalékkal, az értékesítés tervezhetősége 25-80 százalékkal növekszik. „A termelési folyamatok professzionális menedzsmentjével párhuzamban emelkedik a termelékenység, a pontos teljesítés aránya nő, és a kapacitások kihasználása is optimálisabbá válik.”- összegzi a partnervállalati körből származó tapasztalatokat Kreskai György.

Megosztás