BlogzineHazai pálya

Vidéken erősít a Colabs

Európai és amerikai fiatal vállalkozók inspirálják a hazai egyetemistákat – derült ki tegnapelőtt, a Colabs vidéki turnéjának (Colabs Startup School) első állomásán, Szegeden.

 

Colabs Startup School néven Szegeden teltházas rendezvénnyel indultak közös országos körútra a legsikeresebb hazai innovatív vállalkozások.

A közös fellépés célja a szemléletformáláson túl a személyes tapasztalatátadás és a fiatal vállalkozói generáció inspirálása. A hat egyetemi várost érintő előadássorozatot a publikus megjelenés előtt álló, európai és amerikai vállalkozókról szóló “The Startup Kids” című dokumentumfilm bemutatása kíséri.

SU-kids-film-nyitolap

„Budapesten és Szegeden az első két vetítésen csaknem hatszáz diák vett részt, ami jól mutatja a téma iránti érdeklődést. A hazai fiatal, jövőbeli vállalkozóknak szeretnénk inspirációt adni és megmutatni: ma már nincsenek határok és korlátok, csak lehetőségek abban, ha valaki a saját cégalapítás útjára lép.” – nyilatkozta Bakó Zsolt a Colabs társalapító-igazgatósági tagja.

A film bemutatója ITT látható.

Startup Kids előzetes videó

„Egyelőre kevés példaképet tudunk sorolni itthonról, de ezekről sem jut el mindig elég impulzus a következő generációkhoz. Pedig ezek a cégek, mint a LogMeIn vagy az IND Group a recessziós gazdasági környezet ellenére is prosperálnak és dinamikusan növekednek. Ez az időszak mutatja meg igazán a tudás- és technológiai alapú cégek értékét, ők a jövőbeni gazdasági bővülés letéteményesei itthon is.” – mondja Nagy Péter a Colabs társalapító-vezérigazgatója.

 

A következő állomásokra (Debrecen, Miskolc, Győr, Veszprém, Pécs) a szervezők azokat várják elsősorban, akik érdeklődnek a technológia, a design és a legújabb üzleti megoldások világa iránt, és szeretnének ihletet meríteni sikeres vállalkozók tapasztalataiból.

 

A rendezvények ingyenesek és nyitottak a nagyközönség számára.

Regisztráció és további információ a rendezvénysorozat Facebook oldalán található: http://www.facebook.com/events/506577326049676/

 

A Colabs Startup School állomásai:

 

Feb 12 | SZEGED

Feb 19 | DEBRECEN

Feb 26 | MISKOLC

Már 12 | GYŐR

Már 19 | VESZPRÉM

Már 26 | PÉCS

Megosztás

One thought on “Vidéken erősít a Colabs

  • prospero

    Ez nagyon király, gratulálok a Colabsnak! Terjeszteni kell az igét!!! Respekt!!

Comments are closed.