BlogzineHazai pálya

Közel 200 millió a Live Info-nak

Közel 200 millió forintot fektet be az Euroventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Magyarország egyik vezető online videós hálózatába, a Live Infoba.

A társbefektetők bevonásával megvalósuló tőkefinanszírozás elsődleges célja, hogy a hazai piacon sikeresen tesztelt üzleti modellt a környező országokban is bevezesse a vállalat. A befektetést az Új Széchenyi Kockázati Tőke Program (Jeremie Program) és a Svájci–Magyar Együttműködési Program tette lehetővé.

A Live Info 2011. október 5-én kezdte meg működését a magyar piacon, üzleti modelljének lényege, hogy egységes értékesítési disztribúciós hálózatba szervezi és jogtiszta mozgóképes tartalommal látja el a hírszolgáltatással foglalkozó online oldalakat.

A társaság jelenleg Magyarországon 12 kiadó 33 hírportálját szolgálja ki jogtiszta, minőségi videókkal. A régióban egyedülállónak számító hálózatnak havonta átlagosan mintegy 700 ezer videó-megtekintése van. A Live Info élenjáró technológiai megoldásokat alkalmaz az online videók és élő közvetítések megjelenítésére, nézettségét a tavaly év óta a Gemius Stream megoldásával mérik, a hirdetéseket pedig Gemius AdOcean rendszerrel szolgálják ki.

Pásztor András, a Live Info ügyvezetője elmondta: a kockázati tőkebevonás segítségével a társaságot 3-5 éven belül a régió meghatározó, elsősorban online videóval foglalkozó médiavállalkozásává kívánják fejleszteni, amely a hirdetők számára megfelelő nézettséggel rendelkező alternatívát jelenthet a nemzetközi videó-megosztó hálózatok mellett. A Live Info már megkezdte a piacra lépést előkészítő teszteket Lengyelországban, és tárgyalásokat folytat romániai és szlovákiai kiadókkal a hálózathoz történő csatlakozásról.

Tánczos Péter, az Euroventures Zrt. igazgatóságának és befektetési bizottságának elnöke hozzátette: mint Közép-Kelet Európa vezető, független kockázati tőkebefektetője 1989 óta több, mint 50 alkalommal fektettek be nemzetközi ambíciókkal rendelkező magyar vállalatokba.

Tánczos Péter
Tánczos Péter

A cég 2010 óta kezeli az Európai Uniós Jeremie-program részeként létrejött Euroventures IV társbefektetési alapot, amely a Svájci–Magyar Együttműködési Program hozzájárulásával 7,1 milliárd forintra bővült. Az Euroventures IV alap célja ígéretes, kiváló menedzsmenttel rendelkező magyar közép- és kisvállalkozások – társbefektetők bevonásával történő – tőkefinanszírozása. Az alap futamideje 10 év, a befektetési periódus 2013. december 31-ig tart. A Live Info az alap portfoliójának 12. cége.

 

Megosztás