Blogzine

Szoftver színezi újra a szívet

A GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem Kardiológiai Klinikája új módszert fejlesztett ki a szívritmuszavarok vizsgálatára és kezelésére.

A világon 350 millió, Magyarországon félmillió ember szenved valamilyen szívritmuszavarban. A krónikus betegségek eredményes ugyanakkor költséghatékony vizsgálatára és kezelésére magyar mérnökök és orvoskutatók vezetésével új, integrált műtéti rendszert fejlesztett ki a GE Healthcare budaörsi kutató-fejlesztő központja és a Szegedi Tudományegyetem Kardiológiai Klinikájának Elektrofiziológiai Laboratóriuma. Az új eljárás kivívta a nemzetközi szakemberek és kutatók elismerését is.

Az Innova EP Vision 2.0 a szívritmuszavarban szenvedő betegek számára nyújt innovatív és egyben költséghatékony megoldást minimális műtéti (katéteres) beavatkozással. A rendszer a CT vagy MR berendezéssel készített 3D szívüregi képet egyesíti a röntgenképpel és mindehhez a szív elektromos jeleit társítja.

Aa GE Healthcare és a Szegedi Tudományegyetem Kardiológiai Klinikájának képviselőinek közös mutatják az Európai Unió is támogatta. A megvalósult fejlesztés felhasználásával jelentős mértékben növelhető a kardiológiai diagnosztika és kezelés minősége, és az elektrofiziológiai laboratóriumi rendszerek sokoldalúságát.

Megosztás