Blogzine

A Startup Sauna ismét Budapesten keresi a legígéretesebb vállalkozókat

Ismét Budapestre látogat a Startup Sauna, hogy felkarolja az ország legtehetségesebb vállalkozóit és akár az Angry Birds és a Nokia hazájáig, vagy a Szilícium Völgyig repítse őket. 

A Startup Sauna 2012-ben kezdte meg a közép-kelet európai régió feltérképezését az InVendor segítségével Budapesten és választotta ki az Mcule.com, a SooMeta, valamint a Mailmill projekteket. Legutóbb 2013 tavaszán Zágrábban rendezett a Startup Sauna az InVendorral közösen egy sikeres rendezvényt, ahol szintén magyar projekt, az iLandGuide lett az első.

Idén szeptemberben ismét Budapestre látogatnak a Startup Sauna finn startup nagyágyúi, hogy a Design Terminálban adjanak értékes, építő jellegű visszajelzéseket a magyar startup vállalkozásoknak.

A coachok között újra ott lesz a finn Ilkka Kivimaki – az SAP korábbi felsővezetője, a hazai startup véleményformálók közül pedig Záboji Péter – a European Entrepreneurship Foundation alapítója,  Hild Imre – az iCatapult vezetője, Dr. Kádas Péter blogger, valamint Imre Zsombor – az InVendor alapítója.

A Startup Sauna budapesti rendezvényére 20 vállalkozást választanak ki a szakértők a jelentkezők közül, akik mindannyian bemutatkozhatnak majd a délelőtt folyamán. Délután a legjobb 10 vállalkozást véleményezi és segíti tanácsaival a neves szakemberekből álló coach csapat. A rendezvény nyertese bejuthat a Startup Sauna non profit accelerátor programjába, és akár a Szilícium Völgyig is repülhet, ha Helsinkiben is jól teljesít.

„2012-ben 2 magyar csapat is bekerült az év 8 legjobb Startup Sauna alumnija közé. Azon dolgozunk, hogy idén is feljuttassunk legalább egy magyar vállalkozást a Startup Sauna Slush főszínpadjára, 2500 vállalkozó és befektető elé” – nyilatkozta Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

„Immár harmadik alkalommal dolgozunk a Startup Saunával a regionális startup ökoszisztéma felvirágoztatásán. A program non-profit jellege miatt külön ajánljuk minden startuppernek, hiszen finn barátaink a kiválasztott cégektől sem cégrészesedést, sem egyéb díjat nem várnak a kiváló minőségű nemzetközi accelerator programért cserébe”. –tette hozzá Szabó Balázs az InVendor üzletfejlesztési vezetője

Az innovatív startup vállalkozók a ezen a linken jelentkezhetnek a rendezvényre, bővebb információkat pedig itt olvashatnak.

Megosztás