Blogzine

Elindult az ACME Labs startup akcelerátor

Nagy tapasztalatú nemzetközi team vezetésével nyitja meg kapuit Budapesten az ACME Labs startup vállalkozásfejlesztő központ.

Az ACME Labs egy nyugati stílusú startup akcelerátor, amelyet magyar és közép-európai technológiai vállalkozások támogatására hoztak létre nagy tapasztalatú szakemberek. Az alapítói – Karády György, Chris Farkas, Glenn Thomas és Tolnai Krisztina – Észak-Amerikában nevelkedtek és dolgoztak. Szerteágazó szakmai kapcsolatokkal rendelkeznek a kockázatitőke-befektetési szférában Magyarországon, Közép-Európában, és az Egyesült Államokban egyaránt.

Abban hisznek, hogy úgy tudnak leginkább hozzájárulni a korai fázisú (ú.n. startup) vállalkozások sikeressé tételéhez, ha szigorúan a vállalkozó érdekeit helyezik előtérbe.

„Nálunk az ACME Labs-ben a vállalkozók kiemelt szerepet kapnak: minden általunk befogadott vállalkozás alapítóját egyszerre az ACME Labs részvényesévé is tesszük. Szerintünk a jó vállalkozók tisztában vannak azzal, hogy a cégük sokkal gyorsabban tud növekedni egy olyan szakmai ökoszisztémába ágyazottan, ahol érdekük fűződik egymás sikeréhez is, hiszen rajtunk keresztül egymás sikerébe is befektetnek” mondta Karády György, az ACME Labs Zrt. igazgatótanácsának elnöke.

Az ACME Labs az indulásától kezdve kimondottan olyan csapatokat keres, akik nagy újdonságértékű technológiai fejlesztési ötlettel rendelkeznek, jöjjenek akár Magyarországról, vagy Közép-Európa más térségéből. Ez a régió gazdag a tehetségekben és a kiváló technológiai ötletekben egyaránt, ám gyakran hiányoznak azok a kapcsolódási pontok, amelyek becsatolnák az adott vállalkozást a világkereskedelmi vérkeringésbe, vagy a nemzetközi szintű vállalatfinanszírozási rendszerekbe.

Az ACME Labs ezt a rést hidalja át: az ötlet és vízió kidolgozásától kezdve együtt dolgozik a vállalkozókkal a prototípusok elkészítéséig, és a következő körös tőkebevonásig.

acme2„Tudjuk, hogy a vállalkozások indításakor kulcsfontosságú a gyorsaság és a hatékony döntéshozatal, ezért az a fő filozófiánk, hogy nem képezünk felesleges akadályokat, és lecsiszoljuk a felesleget, ami a vállalkozás fejlesztését nehezítené. Azt szeretnénk, ha az általunk felkarolt cégek a valóban fontos kérdésekre tudnának koncentrálni. Egy startup számára ez jelentheti az elképzelhető legnagyobb üzleti előnyt” mondta Chris Farkas, az ACME Labs Zrt. vezérigazgatója.

Az ACME Labs csapata tisztában van vele, hogy a vállalkozók számára az idő pénz, ezért gyors befektetési és támogatási döntéseket ígérnek. Fontos érték számukra a transzparencia, és ennek szellemében az ACME Labs szerződési feltételei is egységesek, egyszerűen és lényegre törően rendelkeznek a megvalósuló korai fázisú befektetésről és a későbbi befektetési körök általános feltételeiről.

Egy vállalkozás fejlesztésekor nagy szerepe van a személyes és üzleti kapcsolati hálóknak, az ACME Labs alapítói és tagjai ezért összekötik a felkarolt startup vállalkozásokat a megfelelő szakemberekkel, akik segítenek megtalálni az üzleti, stratégiai, technológiai, operatív vagy  marketing megoldásokat.
A jó vállalkozási vízió elengedhetetlen, az ACME Labs ezért támogatja a vállalkozásokat a  legmegfelelőbb üzleti koncepció kialakításában, ami mentén az alapítók ötlete profitábilissá válhat a piacon.

Az  ACME Labs a legmesszebb menőkig elkötelezett az üzleti élet alapvető értékei mellett, ezért olyan vállalatok létrehozásához nyújt segítséget, amelyek  etikusan működnek és hosszú távú partnerkapcsolatok kiépítésével kívánják elérni céljaiakat.

Az ACME Labs alapítói saját maguk is több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek a kapcsolódó üzleti területeken, mint az operatív cégvezetés, vállalkozások alapítása és fejlesztése, pénzügyek és finanszírozás, termékfejlesztés és marketing. Karády György, PhD, az ACME Zrt. igazgatótanácsának elnöke, több mint egy évtizede foglalkozik kockázatitőke-befektetésekkel a közép-európai térségben.

Chris Farkas, az ACME Zrt. vezérigazgatója hosszú évekig technológia fókuszú befektetési bankárként tevékenykedett az USA-ban, és több milliárd dollár értékben menedzselt nemzetközi M&A tranzakciókat. A pénzügyi, technológiai, marketing és menedzsment kérdésekkel összefüggő területeket két tapasztalt vállalkozó irányítja: Glenn Thomas és Tolnai Krisztina, akik Európában és a Tengerentúlon egyaránt kiismerik magukat.  Az ACME Labs felhőjében már jelenleg is dolgozó magyar vállalkozások – például az EEGL, Stereocake, Shinrai és Crossway – alapító-vezetői is segíteni fogják az újonnan csatlakozókat.

Már lehet jelentkezni az ACME Labs 2014. évi Tavaszi Programjára. A program során a kiválasztott technológiai vállalkozások vezetői széles körű képzést kapnak a legkiemelkedőbb nemzetközi startup gyakorlatokból. A jelentkezőket Magyarországról, ill. Közép-Európából várja az ACME Labs.

Megosztás

One thought on “Elindult az ACME Labs startup akcelerátor

Comments are closed.