Az első B2B startupverseny jön!

Egyedülálló, nálunk újdonságnak számító üzleti szoftverversenyt hirdet az OTP Hungaro-Projekt. Az első hazai Fintech fókuszú rendezvényre Magyarország legjobb üzleti megoldásai nevezhetnek. A Fintech&Sales Demo Day-nek a Google Grund ad otthont.
Míg a startupok rengeteg energiát fordítanak a szolgáltatásaik közösségi vagy lakossági felhasználó rétegek felé történő terjesztésére, addig szinte egyáltalán nem gondolkodnak az üzleti célú felhasználási lehetőségekben. A sokszor ijesztőnek hangzó B2B – azaz business to business – megoldások pedig sokkal több esélyt adnak a sikerre.A fintech (financial technologies, azaz pénzügyi jellegű technológiák) az egyik legújabb startup fogalom, amelyre a fejlesztők mostanában igencsak odafigyelnek. Főleg azért, mert a nagyvállalatok és multik egyre inkább arra fókuszálnak, hogy versenyelőnyüket olyan innovatív technológiák beépítésével szerezzék meg, amivel relatíve olcsón juthatnak jelentős piaci előnyhöz. A nagy média hype az ő figyelmüket is a nagy sztorikra irányítja, mint például a Google és Facebook felvásárlások, és egyre nyitottabbak arra, hogy saját fejlesztéseiket is részben startup megoldásokkal egészítsék ki.Az OTP Hungaro-Projekt már több mint 10 év tapasztalattal rendelkezik a közép- és nagyvállalati együttműködések területén. A tanácsadó cégek közül egyedülálló az intenzív kutatás-fejlesztés és innovációs projektek forrásszükségletének megteremtésének és a projektek teljes körű menedzsmentjének lebonyolításában. A cég ezen tapasztalatait kívánja kamatoztatni abban is, hogy meghirdette Magyarország első fintech és sales-marketing fókuszú startup versenyét.Fintech&Sales Demo Day (jelentkezés az oldal legaláján található kérdőívvel, május 2-áig) a Startup Tavasz rendezvénysorozat része. Célja, hogy közös platformot teremtsen az új technológiai megoldásokat kínáló startup cégek, spinoff vállalatok és KKV-k, illetve a velük partneri kapcsolatot kereső nagyvállalatok számára.

Május 30-án, az idei Demo Day-en elsősorban az innovatív pénzügyi megoldásokat, illetve a nagyvállalati értékesítést és marketinget támogató megoldásokat kereső nagyvállalatok képviseltetik magukat, a kiválasztott jelentkezők előttük prezentálhatnak.

 

 

Magyarország egyik legfontosabb tech eseményére, a Magyar Innovációs TechShowra és az esemény részeként tartott Fintech&Sales Demo Day-re május 2-ig nevezhetnek az induló vállalkozások.

A 10 prezentáló startupot független, szakmai és pénzügyi befektetőkből összeálló szakmai zsűri választja majd ki a jelentkezők közül. A támogatók között található az OTP Mobil, a Mastercard és a Misys is, amely valamikor szintén startupként kezdte tevékenységét.

A versenyt szervező OTP Hungaro-Projekt az OTP portfolió részeként nem csak a legnagyobb befektetői csoport felé rendelkezik kiváló kapcsolatokkal, de forrásszerző tevékenysége folytán a Horizon 2020 pályázatok lebonyolításában is segít az uniós pályázat iránt érdeklődő startupoknak.

A részletes kiírás és a jelentkezés itt.

 

Dátum: 2014. május 30.

Helyszín: Grund

Budapest, VIII. kerület, Nagytemplom utca 30.
Kiállítónak/versenyzőnek való jelentkezés határideje:

2014. május 2.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .