BlogzineKülföldRiportok

Az orosz startup világ (4.) VIP profil az elnöknek

Az orosz közösségi oldal, a Vkontakte új ötlettel állt elő december elején. Úgynevezett hitelesített profilt kapnak a közösségi oldal híres regisztráltjai, legyenek akár politikusok, gazdasági szereplők, a kultúra, a show-business, vagy a sport prominensei.

Nem elég ha valaki híresnek gondolja magát, annak is kell lenni. A profilt, pontosabban a hozzá kapcsolódó különleges jelöltet a szolgáltató maga ellenőrzi. Sőt, hitelesíti is, hogy valóban magáról a közismert személyiségről van-e szó.
Az önjelölt celebek értelemszerűen szigorú elutasításban részesülnek. Persze Jurij Sevcsuk, a több mint 30 éves múltra visszatekintő DD nevű, veterán rock együttes vezetője, Tina Kandelaki ismert televíziós műsorvezető, Artyem  Lebegyev designer és Viktoria Dajneko popénekesnő bejutott a celeb-bloggerek közé.
A közösségi VIP tagoknak kötelezettségük is lesz: különleges profiljuk megőrzéséhez rendszeresen frissíteniük kell mikroblogjaikat.
Természetes, hogy az elitklub egyik első tagjának, a rendszeresen blogoló Dmitrij Medvegyev orosz elnököt tették meg. Nyilván neki nem sokat kellett erősködnie, hogy megkapta a VIP-profilt…
A Prime sajtóügynökség hivatkozása alapján mindenesetre Vlagyiszlav Cipuhin, a VK szóvivője még nagyobb közönséget, még több regisztrálót vár a kezdeményezéstől.
Cipuhin szerint azzal hogy felkutatják a VK-n regisztrált hírességeket, nekik is jót tesznek, fennáll ugyanis az a veszély hogy másképp „eltűnhetnének a mélységben”, hiszen rengetegen regisztrálnak ismert emberek nevében, hamisan.

(A folytatásban az állami segédlettel összehozott Orosz Szilícium Völgyet mutatjuk be.)

Megosztás