Blogzine

Meghatározó szereplő jön létre az online összehasonlító portálok piacán: Bővül a Netrisk Csoport

Egyesíti a Netrisk Csoport és a Bauer Media Group online összehasonlító üzletágait hat közép- és kelet-európai országban. Az összevonással egy Európában is meghatározó méretű szereplő jön létre az online összehasonlító szolgáltatók piacán.

A tranzakció lezárása után az egyesülő csoportnak nagyságrendileg 80 millió potenciális ügyfele lesz hat európai országban. A szolgáltatások pedig segítenek abban, hogy még több pénzt és időt takarítsanak meg a közép- és kelet-európai régióban élő fogyasztók.

A partnerséggel a Bauer Media Group online összehasonlító oldalai, a lengyel Rankomat.pl, a cseh Epojisteni.cz és a Srovnejto.cz, valamint a szlovák Superpoistenie.sk csatlakoznak a gyorsan növekvő Netrisk Csoport portfóliójához. Ennek a portfoliónak a tagja a magyarországi Netrisk.hu, valamint az ausztriai Durchblicker.at, a csehországi Klik.cz-t és a Porovnej24.cz, a szlovákiai Netfinancie.sk-t, és a litvániai Edrauda.lt portálok is.

A kibővült Netrisk Csoport ezzel a stratégiai összevonással egy még nagyobb és növekvő nemzetközi piacot szolgál majd ki, tovább erősítve vezető pozícióját az online összehasonlító portálok szegmensében Közép- és Kelet-Európában. Ez pedig lehetőséget teremt a további folyamatos növekedési lehetőségek kihasználására. A tranzakció lezárása után az egyesülő csoportnak nagyságrendileg 80 millió potenciális ügyfele lesz hat európai országban.

A Bauer Media Group jelentős stratégiai partnerként vesz részt a teljes üzletben, meghatározó, de nem többségi részesedéssel. A TA Associates, a Netrisk jelenlegi többségi befektetője, megtartja ellenőrző többséggel rendelkező tulajdonosi pozícióját az összevont vállalkozásban, míg az MCI Capital kisebbségi részesedést tart fenn. Ezzel a tranzakcióval a Bauer Media Group megerősítheti pozícióját az európai online összehasonlító portálok piacán, fenntartva külön márkáit Spanyolországban, Svédországban, Norvégiában és Finnországban.

A tranzakciót a szokásos záró feltételekhez kötik. A tranzakció pénzügyi feltételeit üzleti titokként kezelik.

„Nagyon örülünk neki, hogy a Rankomat, ePojisteni, Srovnejto és Superpoistenie ügyfeleit, alkalmazottait és partnereit a gyorsan növekvő Netrisk Csoportban üdvözölhetjük. Erőink egyesítésével bővítjük a piacunkat, és felgyorsítjuk a növekedésünket. Ez olyan kereskedelmi és technológiai képességek fejlesztését teszi lehetővé, amelyek még több értéket teremtenek majd ügyfeleink számára. Reméljük, hogy új kollégáink Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában otthon érzik majd magukat nálunk” – mondta Robert Sokolowski, a Netrisk Csoport ügyvezető igazgatója.

„Ez az összevonás izgalmas fejlemény a Bauer Media online összehasonlító üzletágában. A közép- és kelet-európai tevékenységünket egyesítve a Netrisk Csoporttal még erősebb üzleti szereplőként lehetünk jelen Európa leggyorsabban növekvő, innovatív és versengő piacain. A Bauer Media továbbra is elkötelezett, hogy az online összehasonlító piac meghatározó szereplője legyen. Úgy gondoljuk, hogy ezt a leghatékonyabban nem egyedül, hanem másokkal együttműködve tudjuk elérni. Ez a legjobb módja annak, hogy egyre nagyobb értéket teremtsünk a pénzt és időt megtakarítani kívánó ügyfeleink, valamint kereskedelmi partnereink számára, akik nagyobb piacot szeretnének elérni – tette hozzá Morten Heuing, a Bauer Media online összehasonlító (OCP) üzletágának elnöke.

„Ez az összevonás nagyon izgalmas pillanatot jelent a Netrisk számára. A Netrisk az elmúlt években kétszámjegyű organikus növekedést produkált, emellett hat felvásárlást bonyolított le, ami lehetővé tette, hogy a csoport jelentősen kiterjessze földrajzi határait és termékpalettáját. Netrisk és a Bauer Media Group online összehasonlító üzletágainak stratégiai egyesülése Közép- és Kelet-Európában alapvető változást jelent a csoport fejlődésében, és a TA Associates továbbra is elkötelezett a csoport további sikerének támogatása mellett” – emelte ki Max Cancre, a TA Associates igazgatója.

„A Netrisk Csoport hosszú évek óta stabil növekedést produkál, kihasználva az értékesítési csatornák digitalizációs trendjét. Ez az összevonás összhangban áll az MCI stratégiájával, hogy támogassuk a Közép- és Kelet-Európai régió domináns vállalatainak növekedési ambícióit” – mondta Filip Berkowski, az MCI Capital befektetési partnere.

 

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük