BlogzineHazai pálya

Mától hatalmas startup & entrepreneurship rendezvénysorozat

A gazdasági utánpótlás nevelés kulcsfontosságú programsorozata a Fiatal Vállalkozók Hete november 17-21. között valósul meg Magyarországon, a Global Entrepreneurship Week világméretű összefogás keretében, idén 152 ország részvételével.Budapesten és regionálisan (Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd) egyaránt megrendezik a hetedik Fiatal Vállalkozók Hetét 2014. november 17-21. között.

Az előző évekhez hasonlóan Budapesten hétfőtől-péntekig öt tematikus napon vehetnek részt az érdeklődők (Szuper Startup Nap, Business Lifestyle Nap, Show Business Nap, Mentor Nap, International Day). A programsorozat ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött. A gazdasági utánpótlás nevelés kulcsfontosságú programsorozata a Fiatal Vállalkozók Hete november 17-21. között valósul meg Magyarországon, a Global Entrepreneurship Week világméretű összefogás keretében, idén 152 ország részvételével. A hazai hetet immár hetedik alkalommal a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége rendezi meg. Az ingyenesen látogatható előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken olyan nevekkel találkozhatnak a résztvevők, mint például Balogh Péter (NNG), Galambos Márton (Forbes), Katus Attila (Katusbody), Kun Gergely (Loft Outlet), dr. Kürti Sándor (Kürt), Litkai Gergely (Dumaszínház), Mark Turrell (ORCASCI), Palásti József (Fornetti), Orosz Bálint (Team Distinction), Rátai Dániel (Leonar3Do), Román Sándor (ExperiDance), Tóth Bori (Maison Marquise), dr. Schiffer Miklós (stílusszakértő) és dr. Zacher Gábor (toxikológus).

ÉV_FIATAL_VÁLLALKOZOJA

Budapesten és hét vidéki nagyvárosban (Debrecen, Győr,  Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd) összesen csaknem 50 program várja a fiatalokat.

Az előző évekhez hasonlóan a fővárosban öt tematikus napon vehetnek részt hétfőtől-péntekig az érdeklődők, és személyesen találkozhatnak ismert, neves előadókkal – egyebek közt az innováció, show business, média, divat, gasztronómia és lifestyle világából -, akiknek az elődások során, illetve a kapcsolatépítő szünetekben közvetlenül is feltehetik kérdéseiket.

A hét záró eseményén, november 22-én adják át az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ami mára az üzleti világ egyik legrangosabb elismerésének számít a fiatalok körében. A kitüntető címre 2014. november 16-áig várják a jelöléseket.

Budapesti tematikus napok:

Helyszín: Károlyi-Csekonics Rezidencia (1088 Budapest, Múzeum u. 17.)

Szuper Startup Nap

Időpont: 2014. november 17. hétfő (16:00 – 20:00)

Az ország meghatározó startup cégeinek tulajdonosai mondják el, hogyan értek el kirobbanó sikereiket. Előadást tart Balogh Péter, az NNG (korábban Nav N Go) társalapítója és vezérigazgatója, továbbá a világviszonylatban is elismert magyar vállalat, a Team Distinction (mobil alkalmazások fejlesztése) egyik alapítója, Orosz Bálint. Szó esik kerekasztal-beszélgetés keretében az önfoglalkoztatás kérdéséről, továbbá az innovatív vállalkozások lehetőségeiről, amin részt vesz dr. Pörzse Gábor, Külgazdasági és Külügyminisztérium tudománydiplomáciáért felelős miniszteri biztos, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója, Rátai Dániel, a Leonar3Do tulajdonosa, Szántó Péter, a B Creative alapítója és Somogyi Tibor, az easyMaths, easyLearn alapítója. A többi közt lehetőség adódik Kun Gergely, a Loft Outlet ügyvezetőjének interaktív workshopján is részt venni.

Business Lifestyle Nap

Időpont: 2014. november 18. kedd (16:00 – 20:00)

A vállalkozói lét egy életstílus, amihez szervesen hozzátartozik a stílus és az egészséges életerő. A sikeres cégtulajdonos könnyedén megbírkózik a gyakori stresszhelyzetekkel, miközben egészségesen táplálkozik és rendszeresen sportol. Ezen a napon dr. Schiffer Miklós stílusszakértelméből meríthetnek ihletet a fiatalok. Tóth Bori, S. Hegyi Lucia és Abonyi Alma kerekasztal-beszélgetés alkalmával világít rá az „Üzlet és divat”meghatározó kapcsolatára, az üzlet illatáról Zólyomi Zsolt, Európa egyik meghatározó parfümőre rántja le a leplet, továbbá itt lesznek a gasztronómia fejedelmi kísérői, a hazai borok neves termelői, képviselői. Mindehhez a Mercedes társul, azaz kiderül, hogy mitől prémium márka a Mercedes-Benz.

Show Business Nap

Időpont: 2014. november 19. szerda (16:00 – 20:00)

Hogyan működik a show business? A személyes imázs egyenlő a márkaépítéssel? Ezekre a kérdésekre mindenki megtalálhatja a választ szerdán, a Show Business Napon. Litkai Gergely beszámól arról, hogy miért több a Dumaszínház üzletnél. Kovi a résztvevők elé tárja, hogyan lett a felnőtt iparág egyik kiemelkedő világszereplője. Rákász Gergely koncertorgonista beszámol a show business eme különleges vállfajáról. Román Sándor egy egészen egyedülálló színfolt kialakulásáról tart előadást, az ExperiDance-ről, ami a balettet ötvözi a kölönbőző táncstílusokkal és a színházzal, ezáltal a tánchagyományokat a mai emberek számára teszi érthetővé, élvezhetővé. A Figyelő és az Insider blog, a Forbes, a Haszon Magazin, a Hír24, az Origo Üzletrész és a Story Magazin főszerkesztőitől, szerkesztőitől pedig megtudható majd, miként lehet egy személyből vagy egy cégből hírérték.

Mentor Nap

Időpont: 2014. november 20. csütörtök (16:00 – 20:00)

Egy mentor óriási jelentőséggel bír egy vállalat sikerét tekintve, hiszen a legtöbb frissen induló cég tapasztalt mentor hiányában szűnik meg. A fiatal vállalkozók vagy a vállalkozni vágyó fiatalok itt megismerhetik jövőbeni mentoraikat. A Mentor Napon sikersztorikat hallhatnak a résztvevők arról, miként vészelték át nehézségeiket az olyan óriáscégek tulajdonosai, mint Palásti József (Fornetti) vagy Kulcsár Tibor (Kulcs-Soft), aki Ferrarival és tőzsdei céggel álmodott, majd valóra váltotta álmait. Dr. Zacher Gábor a közönség elé tárja, mit tesznek és mit áldoznak fel a sikerért a vezető beosztásban dolgozók. Mindezek mellett itt lesznek a FIVOSZ mentorai, közöttük Rajnai Richárd és Szórádi Bence (Országos Fiatal Vállalkozói Díjasok), akik elmondják, miként építettek több száz milliós céget szemtelenül fiatalon. A nap zárásáként dr. Kürti Sándor elmeséli, hogyan hozta létre a Kürt birodalmat.

International Day (English)

Időpont: 2014. november 21. péntek (9:00-13:00)

A milliárdokat érő nemzetközi cégépítés taktikáit a közösségi gazdaságban személyesen Gunnar Froh-tól, a WunderCar alapítójától és George Harmos marketingmenedzsertől tudhatják meg a résztvevők. Az angol nyelvű nemzetközi napon a látogatók találkozhatnak a világgazdasági fórum meghatározó tagjaival, valamint feltérképezhetik a külföldön számításba vehető üzleti és terjeszkedési lehetőségeket. Kerekasztal-beszélgetés alkalmával Mark Turrell (ORCASCI’s CEO), Tim Steigert (Leader of Digital Strategy at GE), Habib Haddad (Wamda’s CEO) és Olivier Oullier (Aix-Marseille egyetem viselkedés- és agytudomány professzora) az üzleti életben az innováció által feszegetett határokat elemzi majd.

Az országos eseménysorozat mindenki számára ingyenesen látogatható, ám regisztrációhoz kötött, amire a www.fiatalvallalkozokhete.hu weboldalon van lehetőség.

Megosztás