Blogzine

Zöldház, mini villamos és génterápia

 

Innovatív kisvállalkozásokat díjazott a UPC

2015. május 15-én zöld technológiai újítással, szokatlan street food megoldással és gyógyszerészeti kutatás-fejlesztéssel foglalkozó kisvállalkozások kaptak elismerést a UPC Business Nagydíj díjkiosztó gáláján. A hazai KKV szektor számára kiírt versenyre várakozáson felüli számban érkeztek izgalmas és innovatív pályázatok, ezekből választotta ki a legjobbakat a szakmai zsűri.

A budapesti Kiosk étteremben tartották a UPC Business Nagydíj ünnepélyes díjátadó gáláját, amelyen pont került a hat héten át zajló versengés végére és kiderült, melyik vállalkozás nyerte a UPC Vállalati Szolgáltatások üzletága által felajánlott 10 millió forintos fődíjat. A pályázatot magyarországi bejegyzésű mikro-, kis- és középvállalatok számára írta ki a telekommunikációs társaság még április elején. A játék elsődleges célja az volt, hogy a pályázókat távlati gondolkodásra késztesse, saját cégük jövőjét, lehetőségeit illetően. A kérdésekre várakozáson felüli számban érkeztek a bátor, vizionárius és gyakran meglepő válaszok a versenyzőktől. A szakmai zsűri tagjai – Bodon Ildikó a UPC Vállalati Szolgáltatások üzletágának vezetője, Varga Zoltán üzletember, a Central Médiacsoport vezérigazgatója, és Till Attila ismert televíziós műsorvezető – több körös előszűrést és alapos mérlegelést követően választották ki a győzteseket.

A 10 millió forintos fődíjat végül az a miskolci székhelyű Unisignal Kft. vihette haza, amely alacsony energiafelhasználású „zéróenergiás” házak tervezésével és kivitelezésével foglalkozik, egy innovatív technológiára alapozva. Különdíjban részesült a Digital Vision Kft. csapata, akik Budapest Bakering elnevezésű projektjükkel a fővárosi street food világát készülnek forradalmasítani. Szintén különdíjjal jutalmazta a zsűri a gyógyszer- és funkcionális élelmiszerfejlesztésre szakosodott szegedi Pharmacoidea Kft-t, amelynek küldetése gyógyíthatatlannak tartott kórképek ellenszereinek kifejlesztése és a rászorulókhoz történő mihamarabbi eljuttatása.

upc_business_nagydij3

A díjkiosztón részt vett Chris Coles, a UPC anyavállalatának, a Liberty Globalnak európai üzleti szolgáltatásokért felelős vezetője is. Köszöntő beszédében elmondta, hogy minden országban kiemelt jelentőségű számukra a helyi KKV szektor erősítése, mert hisznek abban, hogy a gazdaság valódi lelkét a sikeres kis- és közepes vállalkozások adják.

A beérkezett pályázatok száma és kiemelkedő színvonala igazolja, hogy helyesen döntöttünk, amikor úgy határoztunk, hogy egy szokásos ajánlati kampány helyett ezúttal inkább egy rendhagyó versenyt szervezünk a kis- és közepes vállalkozások számára. A nagydíjra átcsoportosított összeg kétszeresen is megtérült, hiszen a díjazott vállalkozások megvalósíthatják céljaikat, másrészt mi is hatalmas inspirációt kaptunk tőlük az innovatív gondolkodásmód és a kreativitás terén – mondta el Bodon Ildikó a UPC Vállalati Szolgáltatások üzletágának vezetője a díjkiosztón. Azt is hozzátette, hogy az általános infokommunikációs jártasságon túl külön is értékelték a versenyzők többségének pozitív szemléletmódját, amely azt bizonyítja, hogy a vállalkozói kedv a mindennapi nehézségek ellenére is él a hazai KKV-k világában.

Megosztás