Blogzine

Nemzetközi innováció-menedzsment konferencia volt Pesten

ISPIM 2015 Budapest: Június 16-ától három napon át Budapest adott otthont Európa és a világ egyik legjelentősebb innováció-menedzsmenttel foglalkozó nemzetközi konferenciájának, az ISPIM-nek (International Society for Professional Innovation Management).

Dr. Deák Csaba a világszintű rendezvény tanácsadó testületének tagja, egyben a Miskolci Egyetem kancellárja, örömmel jelentette be, hogy 41 országból 440 innováció- menedzsmentben jártas szakértő érkezett a globális kitekintést nyújtó magyarországi rendezvényre. Itt főként olyan aktuális témák voltak terítéken, mint például a nyitott laborok, a korai fázisú innováció kezelése, az üzleti modell innovációja vagy a nyílt innováció (open innovation), amelynek egyre jelentősebb iskolája, gyakorlata van a világban egyaránt.

ispim-111

A rendezvényen a finn, német és brit résztvevők voltak meghatározó számban, főként kutatók, oktatók és vállalati szakemberek jöttek Budapestre a négy égtáj felől, de még Ausztráliából és Új-Zélandról is érkeztek szakértők. Összesen több mint 230 előadás és fórumbeszélgetés hangzott el a Duna partján lévő Mariott Hotel elegáns termeiben, ahol természetesen a startup ökoszisztémák építésének nemzetközi tapasztalatairól is szó esett.

ispim-budapest

Az ISPIM elnöksége egyébként még 2013. december végén hozott döntést arról, hogy a 26. alkalommal megrendezésre kerülő, az innováció menedzsmentre fókuszáló nemzetközi konferencia – Bécset és Lisszabont maga mögé utasítva – Budapesten kerülhet megrendezésre. A rendezésben egyébként szorosan közreműködött a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága is.

Az ISPIM-ről

Az ISPIM (International Society for Professional Innovation Management) kutatók, tanácsadók, köztestületek, globális tanácsadó cégek, regionális és nemzeti döntéshozók, innovatív ügynökségek és számos szakmai szervezet által alkotott hálózat, akik elkötelezettek az innováció iránt. Akkreditált tagjai, delegáltjai vezérigazgatók, középvezetők, professzorok, PhD kutatók. A szervezet jelenleg több mint 600 taggal rendelkezik szerte a világon, 60 különböző országból akkreditálva. Jelenleg az ISPIM a legnagyobb taglétszámú és legaktívabb innovációs szervezet Európában és világszerte.

Megosztás