Blogzine

Felhő újdonságok a San Francisco-i IDF15 fórumon

Az Intel RSA adatközpontjára már készülnek az új szoftverek, gyorsabb és bitonságosabb lesz már jövőre az adattárolás. 

Az Ericsson  a felhőinfrastruktúra-portfóliójának legfontosabb technológiáit mutatta be a 2015-ös Intel Fejlesztői Fórumon (IDF15), San Francisco-ban. „A felhőtechnológia gyorsan változtatja meg az IKT-iparágat, és az IDF15-ön lehetőségünk nyílik kapcsolatot teremteni az ezen a kritikus területen dolgozó döntéshozókkal és fejlesztőkkel” – mondta el  Anders Lindblad, az Ericsson Felhő és IP részlegének vezetője. – Alig várjuk, hogy bemutassuk az Ericsson felhőportfólióját, amely vezető szerepet játszik az iparágban. A hálózatba kapcsolt társadalomról szóló elképzelésünknek és a világ legkorszerűbb kommunikációs rendszereinek tervezésében, telepítésében és üzemeltetésében szerzett tapasztalatainknak köszönhetően jelentős szerepet játszunk az IKT-szektor egyre gyorsuló átalakulásában.

A rendezvényen a cég bejelentette új együttműködését a dél-koreai SK Telecom szolgáltatóval. Az együttműködés során szoftverdefiniált adatközpontok létesülnek az Ericsson HDS 8000 adatközpontrendszere és az Intel Rack Scale Architecture rendszer alapján, így automatizált és költséghatékony, kiterjedt felhő-infrastruktúra jöhet létre.

Az RSA olyan kulcsfontosságú technológia, amely különlegesen méretezhetővé, rugalmassá és költséghatékonnyá teszi a felhőt. Az együttműködés így lehetővé teszi a szoftverdefiniált adatközpontokról szóló elképzelések gyorsabb megvalósítását az SK Telecom számára.

A 451 Research, vezető IT kutatóvállalat szerint az Ericsson a HDS 8000 technológiával pontosan azt teszi, amiről mindenki más csak beszél. Ami jelentősen eltér, az az időzítés: valós rendszerek még idén, szó szerint évekkel a konkurencia előtt” – fogalmazta meg Peter Christy, a 451 Research hálózatokkal kapcsolatos felméréseinek vezetője.

Az Ericsson támogatja a telekommunikációs iparág nyílt átalakulását, ezért nemrégen csatlakozott az Intel Hálózatépítők közösségéhez, és innovatív hálózatfunkció-virtualizációs (NFV) és szoftverdefiniált hálózati (SDN) megoldásokat mutat be. Az Intel Hálózatépítők programjának tagjai a hálózatok átalakulásának felgyorsításán dolgoznak az SDN és az NFV alkalmazásával.

Az első alkalommal 1987-ben megtartott Intel Fejlesztői Fórum egy két- háromévente megrendezett esemény, amelyen az IKT-iparág fejlesztői és technológiai szakértői jelennek meg.

Az esemény főrum oldala a LinkedIn-en: www.linkedin.com/grp/home?gid=6966087

Megosztás