Blogzine

Get in the Ring! – világhírű startupverseny jön

A világ egyik legnépszerűbb startup versenye jön Magyarországra. Nov. 17-én, kedden délig lehet jelentkezni a versenyre „ötlet” és „startup” kategóriában. 

Az Enterprise Hungary elhozza Magyarországra a startup-ok „olimpiáját”, a Get in the Ring-et, ahol a legjobbak küzdenek meg egymással a nemzetközi befektetőkért.
A versenyben egy bokszmérkőzéshez hasonlóan két startup csapat egy-egy képviselője száll ringbe, ahol öt menet alatt kell meggyőzniük a zsűrit arról, hogy az ő ötletük vagy vállalkozásuk nyújtja a jobb befektetési lehetőséget.
A Get in the Ring-et 2009-es indulása óta már 80 országban rendezik meg, ez alkalommal a nemzetközi döntőnek a kolumbiai Medellin ad otthont 2016 márciusában.
Idén hazánkban két helyszínen zajlik majd a küzdelem, Debrecenben és Budapesten.

A debreceni forduló győztesei automatikusan bekerülnek az országos döntőbe, mely a Corvinus Egyetem aulájában kerül megrendezésre, az InCube vállalkozásfókuszú diákszervezet közreműködésével. A november 25-i budapesti döntőre több mint 25 startup-ot és közel 500 nézőt várnak a szervezők.

Get-in-the-Ring-int-final-750x350
A fővárosi döntőn Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke és a verseny fővédnöke először prezentálja a 2014-2020-as európai uniós fejlesztési ciklusban megvalósuló startup finanszírozási rendszert, illetve a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket. A verseny házigazdája idén is Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter helyettese lesz.
A verseny fődíjai:
– Europe Challenge” európai startup körút 1,5 M Ft értékben a startup és ötlet kategória győzteseinek.

– 100 nap irodahasználat a Kaptárban, közel 500 e Ft értékben.

– A győztes csapat képviseli hazánkat a kelet-európai döntőn 2016. január 18-án

A zsűri munkájában olyan neves szakemberek vesznek részt mint: Nagy Csaba vezérigazgató, MFB; Vámos Zoltán technológiai igazgató, GE; Vinnai Balázs ügyvezető, Misys Digital Channel; Böszörményi Nagy Gergely főigazgató, Design Terminál; Vecsenyi János professor emeritus, BCE; Csuhaj V. Imre vezérigazgató, Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt; Várady Zoltán vezérigazgató, Corvinus Kockázati tőkealap-kezelő Zrt, Kovács Zoltán Lajos regionális vezető, Climate-KIC.

A két hazai fordulóra meg

2015. november 17. kedd délig lehet jelentkezni

a verseny weboldalán: http://www.getinthering.hu/ címen.

A Get in the Ring-re olyan csapatok jelentkezését várják, akik innovatív ötletükkel vagy 5 évnél fiatalabb startup vállalkozásukkal szeretnék megmérettetni magukat.

A tavalyi budapesti döntőben, „kiütéssel” győzött az egyetemi ötletből indult Neticle csapata.

„A magyar döntő remek élmény volt, a regionális döntő pedig kiváló angol nyelvű kapcsolatépítési lehetőség, csak ajánlani tudjuk. Az eltelt egy évben sikerült fejlődnünk, többek között a zsűritől kapott visszajelzések alapján, és hamarosan meglesznek az első nemzetközi ügyfeleink, és kamatoztathatjuk a Get In The Ring-és kapcsolatainkat.” – mondta Szekeres Péter, a Neticle ügyvezetője.
A szervező bemutatása:

A Get In The Ring! hazai versenyeit az Enterprise Hungary csapata szervezi, akik küldetésként tűzték ki a hazai innovációs ökoszisztéma (start-up és spin-off) fejlesztését, valamint a fiatalok vállalkozókká válásának ösztönzését.

„Szervezetünk kiemelt célja a startup utánpótlás katalizálása, ennek érdekében országos szinten különös figyelmet szentelünk a fiatalok vállalkozó kedvének ösztönzésére, a hazai felsőoktatásban születő innovatív ötletek megvalósulásának támogatására és a már elindult vállalkozások fejlesztésére.” – közölte Szendrényi Péter ügyvezető, Enterprise Hungary kft, a Get in the Ring magyar fordulójának szervezője.

Megosztás