Hívástitkosító szolgáltatás kapta a Startup Innovációs Díjat

A Magyar Innovációs Szövetség „Startup Innovációs Díját” nyerte el a magyar fejlesztésű CryptTalk hívástitkosító szolgáltatás.

A CryptTalk magyar távközlési mérnökök fejlesztése, és olyan vállalkozások munkáját segíti, amelyek bizalmas, illetve értékes adatokkal dolgoznak, és az ezekkel való visszaélésekből komoly üzleti veszteségük származhat.

A Magyar Innovációs Szövetség egyebek mellett azért ítélte oda a díjat a CryptTalk alkalmazásnak, mert fejlesztői a távközlés és a hívástitkosítás terén elérhető legkorszerűbb technológiák alkalmazásával egy egyedi megoldást hoztak létre.

A CryptTalk felhasználói teljesen biztonságos, internet alapú hívásokat folytathatnak és üzeneteket küldhetnek egymásnak, amelyek tartalmához a kommunikáló feleken kívül mások nem férhetnek hozzá.

crypttalk1

A titkosított híváshoz nem szükséges semmilyen speciális hardver, és a titkosítás ellenére a hívás minden késlekedés nélkül történik meg, kiváló hangminőséggel.

A CryptTalk megfelel a legszigorúbb szakmai elvárásoknak, független biztonsági szakértők folyamatosan ellenőrzik működését. A megoldást többek között a világ vezető biztonsági auditor cége, az NCC Group is vizsgálta, és azon semmilyen biztonsági gyengeséget nem talált. A CryptTalk emellett az egyetlen olyan hívástitkosítási megoldás, amelyet a felhasználók biometrikus azonosítással is használhatnak.

Az üzleti adatok védelme a gazdasági növekedés elengedhetetlen feltétele. Ügyfeleink között megtalálhatók bankok, energetikai cégek, pénzügyi és más tanácsadó cégek, ügyvédi irodák. A folyamatos innováció fontos számunkra, hogy ezek a vállalkozások megoldásunknak köszönhetően üzleti adataikat, szabadalmaikat, árajánlataikat mindig biztonságban tudhassák” – mondja Kun Szabolcs, a CryptTalk egyik alapítója.

A CryptTalk piacra lépése után két évvel 30 országból 8.000 felhasználóval rendelkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..