Blogzine

Innovációs pályázat hazai cégeknek!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból május 31-én meghirdetett pályázati felhívás az innovatív vállalkozásokat ösztönzi új termékek, szolgáltatások, technológiák kifejlesztésére. A cégek 80 és 500 millió forint közötti összegű forrást nyerhetnek kutatás-fejlesztés és innováció finanszírozására, prototípus létrehozására.

A VÁLLALATI KFI_16 pályázat a hasonló céllal, 50 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett, de kizárólag a kevésbé fejlett (régebben konvergencia régiónak nevezett) régiókból pályázható Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott felhívást valamint a szerényebb, 5 milliárd forintos költségvetésű Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Programból (VEKOP) finanszírozott felhívást egészíti ki 21 milliárd forinttal hazai forrásból, melyre a Közép-Magyarország régió (Budapest és Pest megye) vállalkozásai nyújthatnak be projektjavaslatokat.

A felhívás keretében az NKFI Alapot kezelő Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal olyan projekteket támogat, amelyek a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiábanmeghatározott ágazati prioritások („Egészséges társadalom és jólét”, „Fejlett jármű- és egyéb gépipari technológiák”, „Tiszta és megújuló energiák”, „Fenntartható környezet”, „Egészséges és helyi élelmiszerek”, „Agrár-innováció”) valamelyikéhez illeszkednek. A pályázat keretében a projektek – önállóan vagy legfeljebb 3 tagú konzorcium formájában – kísérleti fejlesztéshez, ipari kutatáshoz, a projekttel kapcsolatos koordinációs tevékenységhez, eszközök beszerzéséhez, a projekthez szükséges épület építéséhez, korszerűsítéséhez, bővítéséhez, kiállításon vagy vásáron való részvételhez juthatnak forráshoz.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a támogatott K+F+I tevékenység eredményeként új tudományos és fejlesztési eredmények, szellemi alkotások születnek, új K+F munkahelyek létesülnek, és új termék, technológia vagy prototípus jön létre.

A pályázatok benyújtása a keret kimerüléséig, de legkésőbb 2016. december 31-ig lehetséges. A beérkezett projektjavaslatok értékelése szakaszos elbírálással történik, az első benyújtási szakasz határideje 2016. augusztus 17.

További információ: VÁLLALATI_KFI_16

Megosztás