Blogzine

Mi is az adósságrendező hitel lényege, és kiknek jöhet jól ez a megoldás?

Az adósságrendező hitel lényegében egy olyan lehetőség, mely nevezhető egy kedvezőbb, köztes megoldásnak abban az esetben, ha a korábban felvett hitelünk, vagy hiteleink törlesztőrészletének rendszeres fizetése problémát okoz számunkra.
Ezzel a megoldással ugyanis egy vagy akár több, már meglévő kölcsönünket tudjuk egy sokkal kedvezőbb feltételű (alacsonyabb kamatú, és törlesztőrészletű) hitelre beváltani. Megkönnyítheti a dolgunkat abban az esetben, ha az anyagi bevételeink nem fedezik teljesen a havi kiadásainkat, így minden hónapban nehézséget okoz számunkra a hitelünk, vagy hiteleink törlesztőrészletének rendszeres befizetése.

Miért lehet jó döntés az adósságrendező hitel számunkra?

Sajnos nem ritkán történik meg az emberrel manapság az, hogy kénytelen egy, vagy akár több kölcsönt is felvenni egyidőben, amiknek a részleteit csak alig tudja fizetni havi szinten. Az adósságrendező hitel egyik legnagyobb előnye, hogy lecsökkenthetjük vele a havi kiadásainkat, ez pedig már rövidtávon is képes lesz a létbiztonságunkat megnövelni még úgy is, hogy erre a hitelre minden esetben úgy kell tekintenünk, mint egy hosszútávú, de biztonságos megoldásra.
Sokan az adósságrendező hitelt összekötik a hitelkiváltással. Bár a két dolog valóban hasonlít, mégsem nevezhető ugyanannak, ugyanis ebben az esetben az adósságrendezés során szinte bármilyen, korábban felvett kölcsönt lehetőségünk van kiváltani egy olyan hitelre mely sokkal jobb feltételekkel jár, így annak törlesztőrészleteit már biztosan fogjuk tudni rendszeresen fizetni, ezzel pedig elkerülhetjük azt, hogy bárhol is elmaradásunk legyen a törlesztőrészletek befizetésével.
Ha a személyi kölcsöneinket lecseréljük egy olyan hitelre, amely jobb kamatozású, és az kedvezőbb feltételekkel is jár, a saját dolgunkat fogjuk tudni megkönnyíteni, hiszen ezzel az egyszerű lépéssel le fogjuk tudni csökkenteni a törlesztő részleteket.

Kiknek lehet ez egy ideális megoldás?

A Hitelmindenkinek oldal szerint mindenképpen fontos tudnunk az adósságrendező hitellel kapcsolatban, hogy a bankok a legtöbb esetben csak jó anyagi háttérrel rendelkező ügyfelek számára szokta biztosítani ezt a megoldást, értelemszerűen csak azok az ügyfelek élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik korábban a BAR listára nem kerültek fel, és akik rendesen fizetni tudták a közterheket, illetve a kölcsöneik részleteit is.

Annak ellenére, hogy ennek a hitelnek pontosan az lenne a lényege, hogy a bajba jutottak, akik nehezen tudják fizetni a hiteleiket, segítve legyenek, nem mindenki élhet ezzel a lehetőséggel, ugyanis senki nem szeretne kockáztatni. Így egy bank sem szívesen von be olyan kölcsönöket, amelyek vagy problémásak, vagy késedelmes törlesztésűek.

Azt is tudni kell akkor, ha bele szeretnénk fogni az adósságrendezésbe, hogy ilyen esetben a bank kivétel nélkül, az összes ügyfél hiteleit megvizsgálja, így tudja a pénzintézet alaposan átnézni azt, hogy a kérvényező személy milyen hitelmúlttal rendelkezik. Jelenleg az adósságrendező hitellel azok a bankok foglalkoznak, akik alapból is szeretnek kölcsönökkel, és hitelekkel foglalkozni, és melyek igen aktívnak tekinthetőek napjainkban a piacon.

Megosztás