Okosruhák versenye Magyarországon

Az idei Kutatók Éjszakája egyik legizgalmasabb programjának ígérkezik az SzerCODE Challenge, az okosruhák és viselhető eszközök showja. Az Ericsson és a Szertár blog csapata már nagyban készül szeptember 30-ra, hiszen olyan foglalkozásokat hirdetett meg országszerte, ahol bárki elkészítheti saját okosruháját vagy okos kiegészítőjét.

Ezekkel a most készült vagy a foglalkozások alapján továbbfejlesztett, illetve a Kutatók Éjszakákán megszületett okos öltözetekkel lehet nevezni a döntőre, hogy a divatban és a technológiában is legizgalmasabbak nyerjenek a Kutatók Éjszakáján, az Ericsson K+F Központjában lévő Ericsson Szercode Show-n.

Az Ericsson idén hetedik alkalommal vesz részt a Kutatók Éjszakáján. Az ország legnagyobb infokommunikációs K+F központja minden év szeptemberének utolsó péntekjén sokszínű és jövőbe mutató programokkal, pl. látványos fizikai kísérletek, kutatók hobbijai, technológiai bemutatók és a csak ezen a napon megnyíló kutatólabor várja a látogatókat. Emellett az Ericsson nagyszabású és interaktív módon mutatja meg az érdeklődőknek, hogy a természettudományok valójában izgalmasak és érdekesek. Volt hangtani kísérlet a Punnany Massif együttes segítségével a Budapest Parkban, tavaly pedig többszáz rajzoló robottal döntötték meg a legnagyobb robotok által rajzolt kép rekordját.

A SzerCODE Challenge, az Ericsson idei országos programja arra vállalkozik, hogy közelebb hozza a technológia és a divat világát és arra bíztasson, hogy merjünk kreatívan újragondolni bármit. Ma már minden körülöttünk levő tárgy lehet okos, miért ne okosíthatnánk fel a ruháinkat is? Egy ruhadarabból vagy elektronikai eszközből könnyen újszerűt, látványosat, egyedit és akár többfunkciós öltözetet is alkothatunk.

 Az elkészült okosruhák négy kategóriában nevezhetők:

Ericsson SzerKÓD S – Dekorálj elektronikával!
Ha még nem múltál el 10 éves, ebben a kategóriában mutathatod meg, mit tud a te szerkód! Vedd elő egy régi ruhád és álmodd újra LED-ekkel, motorokkal, egyszerű áramköri elemekkel. De tervezhetsz ékszert vagy más kiegészítőt is.
Kategória díja: a legjobb öt pályamű tulajdonosa 1-1 Code Master Thinkfun logikai játékot kap

Ericsson SzerKÓD M – Tuningold fel a ruhád elektronikával!
Szedj szét egy régi elektronikus kütyüt, gondold újra és építsd bele a ruhatáradba! Okosítsd fel a cipőd, pólód vagy épp a nyakkendőd elektronikával. Engedd szabadjára a fantáziádat, és merj kísérletezni!
Kategória díja: Elektromos áramkör tervező készlet

Ericsson SzerCODE L – Tervezz hordható elektronikát!
Ha téged a meglévő megoldások csak korlátoznak, akkor tervezz te magad okosruhát az igényeid szerint! Kapd elő a forrasztópákát és a varrógépet! Kódolni szeretnél? Szenzorokat építenél be? Csak tessék. Egy a lényeg: nyűgözz le mindenkit az egyedi elektronikus kollekcióddal!
Kategória díja: Raspberry Pi 3 (miniszámítógép) tanuló csomag

Ericsson SzerCODE XL – Kommunikáljon a ruhátok vezeték nélkül!
Egyedül is lehet alkotni, de képzeljétek csak el, mire lehettek képesek egy háromfős csapatban! Mi biztosak vagyunk benne, hogy elő tudtok állni olyan divatcikkel, amely képes kommunikálni veletek vagy éppen más ruhákkal. Hogy kommunikáció alatt mit értünk, nem kötjük meg, azt viszont igen, hogy használjatok vezeték nélküli adatátviteli megoldásokat!
Kategória díja: A 2-3 fős csapat minden tagja egy Sony SmartWatch 3 SWR50 órát kap

Különdíjak:
A közönség szavazás nyertesének díja:
Raspberry Pi 3 (miniszámítógép) tanuló csomag

A legjobb SzerCODE tervezőlány díja: Fitbit Charge okos karperec

 

A következő okosruha-készítő foglalkozások időpontjai és helyszínei:

·         2016. július 16., Miskolc – Pannon-tenger Múzeum (3529 Miskolc, Görgey Artúr út 28.)

·         2016. július 30., Kecskemét – Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely (6000 Kecskemét, Gáspár András utca 11.)

·         2016. augusztus 6., Székesfehérvár – Szent István Király Múzeum (8000 Székesfehérvár, Országzászló tér 3.)

·         2016. augusztus 13., Eger – Varázstorony (3300 Eger, Eszterházy tér 1.)

·         2016. szeptember 3., Szeged – Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)

Nevezés és további információk az Ericsson Magarország Facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .