Blogzine

Londonban és Berlinben volt a Startup Campus Roadshow

A londoni és berlini állomásokkal véget ért a Hiventures szakmai együttműködésében megvalósuló Startup Campus program hazai és nemzetközi roadshow-ja.  A Startup Campus fél éven belül a brit és a német fővárosban helyi központot hoz létre!

A program célja, hogy ösztönözze az egyetemeken születő innovatív ötletek piacra lépését és szakmai mentorálással segítse a fiatal innovátorokat. A Startup Campus fél éven belül a brit és a német fővárosban helyi központot hoz létre, elősegítve a magyar és közép-kelet-európai startupok globális piacra lépését.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) támogatásával életre hívott Startup Campus 2016-os indulásának kimagasló sikere után, idén már öt vidéki egyetemvárosban (Győr, Debrecen, Veszprém, Miskolc és Pécs), Budapesten, valamint Londonban és Berlinben is bemutatkozott. A programsorozatnak köszönhetően az elmúlt két évben több mint 2000 fiatal 250 vállalkozói projektje került reflektorfénybe, idén pedig 50 innovatív vállalkozás mutatkozhatott be.

Mi több, szoros együttműködés és közös gondolkodás indult el a helyi inkubátorok, egyetemek és a városvezetés, valamint hazai és helyi nagyvállalatok között az innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért. A szervezők és a szakmai zsűri minden helyszínen számos olyan ötlettel találkozhattak, melyek alkalmasak lehetnek a Hiventures országos szinten elérhető befektetési tőkeprogramjaira (inkubációs, magvető, növekedési).

„A Startup Campus program a városok helyi innovációs ökoszisztémáinak szereplőivel együttműködésben teret biztosít a startup projektek bemutatkozására. Ez a rendezvénysorozat közvetlenül kapcsolja be a Hiventures befektetési programjaiba az innovatív vállalkozásokat, mely egyedülálló lehetőséget jelent a régióban. A program erősségét mutatja, hogy idén Londonban és Berlinben is lehetőséget adott magyar csapatoknak, hogy megmutassák ötleteiket, akik a nemzetközi szakmai zsűri előtt is kiválóan teljesítettek” – mondta el Katona Bence, a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő befektetési vezérigazgató-helyettese.

Az Enterprise Hungary szervezésében megvalósuló programban rejlő lehetőségeket, illetve annak növekvő szerepét mutatja az is, hogy a világ legnagyobb inkubátorházainak vezetői is kíváncsiak voltak a magyar startup vállalkozásokra: a programsorozat olyan globális szereplők érdeklődését is felkeltette, mint a Techstars, a Startup Bootcamp, vagy a Plug and Play.

A Startup Campus program szervezői és partnerei által befektetés, inkubációs tevékenység és kapcsolati háló segíthet abban, hogy a régióból minél több vállalkozás érhessen el nemzetközi sikereket. „A következő fél évben Londonban és Berlinben is létrehozzuk a Startup Campus helyi szervezeteit, hogy elősegítsük a magyar és közép-kelet-európai induló startup vállalkozások szakmai piacra lépését és validálását” – mondta el Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary vezetője a bejelentés kapcsán.
A Startup Campus tervei között szerepel, hogy Európán kívüli partnereivel együttműködve startup csereprogramot hozzon létre – a Startupok Erasmus programját -, amely az innovatív vállalkozások globális piacra való lépését támogatja, így például Kínában, Szingapúrban és Indiában.

Megosztás