„Előfizetéses” bankkártya helyett itt a feltöltős!

Van már digitális pénztárcád? És használod is!? Tehetnénk fel e két egyszerű kérdést. Aki ezekre igennel felel, annak nagyon jó hírünk van: digitális, Simple by OTP tárcájába az OTP és a Mastercard révén egy új bankkártyát helyezhet el. Olyat, ami virtuális ugyan, mégis lehet vele a nem virtuális boltokban is fizetni, mégpedig úgy, hogy a telefonnal odaérintjük a terminálhoz! Ez a virtuális prepaid bankártya bármely más külső bankkártyával vagy egy egyszerű átutalással feltölthető, mégsem lesz „kinyomtatva” egy plasztiklapra, csak a telefonban létezik.

Az online világban egyre otthonosabban mozgunk, ha valamire szükségünk van a szokásos élelmiszereken túl – mondjuk egy telefontokra, egy új laptopra vagy egy divatos táskára – akkor felütjük a legismertebb webkeresőt és szétnézünk a világ legnagyobb bevásárlóközpontjában: azaz az interneten. A többségnek az sem okoz gondot, hogy a webáruházban internetes fizetéskor előhalássza a bankkártyáját és bepötyögje a hosszú számsort meg a pár szükséges adatot. Bár rövidesen erre sem lesz szükségünk a webshopokban, de most nem erről lesz szó, hanem az e-pénztárcákról és azok elképesztő fejlődéséről.

Ha tehát nem a virtuális térben vagyunk és a hamburgerért, a ruhatisztításért, a fodrászért, a taxiért, a parkolásért, egy mozijegyért, vagy egy szép ajándékért a valós boltban fizetni kell, akkor tízből kilencszer még ma is a bőrpénztárcánk után nyúlunk, vagy a zsebeinkben kotorászunk apróért. No persze egyre többször vesszük elő tárcánkból a plasztiklapot is, különösen amióta egyérintéses kártyaterminálok vannak a kereskedőknél. Miért is szeretjük ezeket? Mert még a papír- és fémpénzek kikeresgetésénél is gyorsabban és kényelmesebben teszik lehetővé a fizetést. Ennyi.

No, de melyik is az az eszköz, amely az ágyunk mellett éjszakázik és a legkisebb helyiségbe is elkísér. Igen, az okosmobilunk az. Sokan, sokféleképp próbálkoztak azzal az elmúlt években, hogy ebbe a kütyübe belevarázsolják azt a bizonyos bőrpénztárcát. Jelentjük, megszületett erre az eddigi legjobb megoldás: a Simple by OTP mobilalkalmazás legújabb verziója.

Mi is itt a nagy újdonság? Az, hogy szeptembertől a Simple by OTP-t nem csak OTP-s bankkártyával, hanem bármilyen magyar bankkártyával lehet használni!

Hm. Hogy is van ez? Úgy, hogy a Mastercard és az OTP közös fejlesztése révén egy „feltöltőkártya” szolgáltatás indult el szeptemberben. Ez egy prepaid bankkártya, amely műanyag formát nem ölt, csak digitálisan keletkezik a telefonon, ha valaki a Simple alkalmazást letölti és átutal bele pénzt.

Száz többletpont jár az innovációs verseny dobogósainak a felsőoktatási felvételin - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap az MTI-vel.
Schanda Tamás, a tárca parlamenti államtitkára a közleményben hangsúlyozta: minden eddiginél
Közel 13 milliárd forintra pályázhatnak a kutatók a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal most megnyílt kiírásán - jelentette be Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese arról is beszélt, hogy a korábbinál
A magyarországi vásárlókat csakis a legjobb online ajánlatok érdeklik, a legjobb ár-érték arányt keresik. A vásárlás előtt, megfontoltan, figyelmesen böngésznek: elsősorban az az árajánlatokat hasonlítják össze – ez a tapasztalata a BIANO.hu-t vezető
A technológia nagyon gyorsan változik és az utóbbi évtizedben olyasmik lettek a mindennapjaink részei (sőt, egyik legfontosabb részei!), amelyek nemrég még abszolút sci-fi kategóriába estek volna. Az okosóra egyre népszerűbb gadget (kütyü) a piacon és
November végén az ELKH Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly Thege Miklós Csillagászati Intézetében magyar−japán−szlovák együttműködés keretein belül elkészült az első magyar vezetésű, kimondottan asztrofizikai
Nem múlhat el ősz a Regional Startup and Innovation Day (RSID) nélkül: a Hiventures az idén is megrendezte Kelet-Közép-Európa startup ökoszisztémájának legnagyobb eseményét – a COVID-19 miatt ezúttal kizárólag virtuálisan. Get in The Ring pitch párbaj,
Az adesso Hungary egy hazai cloud native technológiákkal foglalkozó cégben vásárol részesedést, miután megveszi a budapesti LeanNet startup 51%-os tulajdonrészét, ezzel beruház a legújabb cloud native technológiákba; igaz a hazai vállalat teljes felvásárlása

A jogi szabályozás (a pénzmosás elleni törvény) miatt havonta legfeljebb 65 ezer forintot lehet a virtuális bankkártyára feltölteni, ám ha a telefon NFC chipet tartalmaz, akkor a fenti havi limittel bármelyik egyérintéses terminálon használható lesz a telefon a fizetésre. Akkor is, ha valakinek nincsen OTP-s bankkártyája, sem valódi, sem digitális!

Az OTP részéről ez üzletileg eléggé merész lépés, hiszen végső soron saját, 260 ezer ember által használt alkalmazását „kinyitja” más bankok kártyái előtt. De a cél a piaci edukáció és az, hogy a Simple még több embert érhessen el. Ráadásul e szolgáltatás előreláthatóan jövő februárig ingyenes lesz, és utána sem lesz túl nagy költsége: a zárlati díj havi 300 forint, a havi keret feltöltéséért 1 százalékot, de minimum 200 forintot számolnak fel. Azaz a maximális költési keret feltöltése havi 650 forint. Ha pénzt szeretnénk visszavezetni, az ugyanúgy 300 forint.

Még egyszer tehát: nem egyszerűen arról van szó, hogy a digitális Simple pénztárcába digitális pénzt töltök, majd azt online elköltöm – ez ugyanis igen régóta működik.

Ehelyett offline, fizikai, hagyományos boltokban tudok egyérintéses fizetést bonyolítani, úgy hogy nem a bankkártyámat, hanem a telefonomat érintem a terminálhoz.

Ha tehát venni akarok egy streetfood hamburgert, egy kávét, vagy egy divatos sálat télire, nincs más dolgom, mint a telefonomat magammal vinni. Hurrá, nem lesz többé otthon felejtett bankkártya. Mert valljuk meg őszintén: a lakáskulcsot, a pénztárcát, a tollunkat, a bérletet vagy a cigit (aki dohányzik) hányszor felejtettük otthon? És a mobilunk nélkül hányszor indultunk útra!? Na ugye.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .