Blogzine

Ha ősz, akkor irány Bécs!

A Design Terminálban, a startup világ és a kreatív ipar felkapott találkozópontján megrendezték meg kedden az első budapesti Pioneers Unplugged eseményt. Az Insiderblog stábja is jelen volt, már aki nincs éppen a „Völgyben”, mint prospero…

A rendezvény a kreativitás, innováció és az inspiráció jegyében több mint 100 embert mozgatott meg, köztük vállalkozókat, nagyvállalati vezetőket, befektetőket, programozókat, hekkereket, valamint a média munkatársait, így minket is :)

A találkozáson túl egy hatalmas, 2500 fős, több éve megrendezett bécsi startup konferencia (a Pioneers Festival) beharangozója is volt egyúttal az esemény, amely az egész régió strartup életét próbálja lefedni.

Az InVendor színeiben Imre Zsombor nyitotta meg az első budapesti Pioneers Unplugged rendezvényt, ahol a magyar startup ökoszisztéma teljes keresztmetszetében képviseltette magát.

Az első elődadó Árvai Péter, a Prezi.com alapítója volt, aki saját példáján keresztül mutatta be, hogyan teremthet egy startup vállalkozás pár év alatt 140 munkahelyet, hogy világszerte 24 millió felhasználót szolgáljon ki.

A nemzetközileg elismert közösségi média szakértő, Dr. Meskó Bertalan a webes orvoslás lehetőségeiről beszélt. Példája jól mutatja, hogy az új technológiák hatékonyan alkalmazhatók a konzervatív, bizalmi kapcsolatokra épülő iparágakban is.

Az esemény egyik látványossága a Leonar3Do új, web-alapú, organikus, közösségi digitális 3D modellezésre alkalmas megoldásának bemutatója volt. A Leopoly segítségével új lendületet kaphat a manapság egyre divatosabb 3D nyomtatás.

„A startup kultúra egyik alapvető értéke, és egy jól működő ökoszisztéma elengedhetetlen feltétele a kapcsolatépítés, az együttműködés és a kölcsönös tudásmegosztás. A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy az Unplugged jó fórumot biztosít ezekhez, és összehozza az érintetteket. Mindössze négy óra leforgása alatt új együttműködések, üzletek és partneri kapcsolatok születtek.” – nyilatkozta Imre Zsombor, az InVendor alapítója.

„Örülök, hogy újra együtt dolgozhattunk a Pioneers Festival szervező csapatával a vállalkozói kultúra terjesztésében. A Pioneers Unplugged Budapest sorozat ezentúl 2 havonta rendszeresen megrendezésre kerül majd és a célja, hogy egy kreatív, innovatív, tenni akaró közösség rendszeres találkozási pontja legyen.” – tette hozzá Szabó Balázs, az InVendor Üzletfejlesztési vezetője, a Pioneers nagykövete.

„Le a kalappal a magyar startupperek előtt. Az Unplugged sorozat egyik legjobb hangulatú, példaértékű rendezvénye volt a budapesti.” – mondta Allan Schlundt Bodien, aki a Pioneers Festival szervezői közül érkezett Bécsből.

A következő dzsembori a nyári szünet után, szeptemberben várható.

Megosztás