Blogzine

Hiteligénylés online!

Megkezdte operatív működését a MikroCredit Zrt. A társaság a legújabb technológiai lehetőségeket felhasználva kínál gyors folyósítású kisösszegű hiteleket a jövőben. A szolgáltatás elindítását kétéves előkészítő munka előzte meg.

A jelenleg 20 főt foglalkoztató vállalat célja, hogy hazánkban az egyik legjelentősebb FinTech cég legyen és a lehető legkorszerűbb technológiai háttérrel rendelkező pénzügyi vállalkozássá váljon.

December 5-én megkezdte magyarországi operatív működését a MikroCredit Zrt. A társaság a magyarországi ügyfelek számára kínál kisösszegű hiteleket, szolgáltatásával elsősorban a digitális megoldásokra nyitott ügyfeleket kívánja megszólítani. A vállalat a hatékonyabb, napjaink ügyféligényeinek megfelelő kiszolgálás érdekében magas szinten digitalizálja folyamatait.

A MikroCredit Zrt. egy új szereplő a gyors és kisösszegű kölcsönök piacán. A vállalat fő terméke a MiniKölcsön, melynek mértéke 25.000 forinttól 150.000 forintig terjed, a futamidő pedig 30, 35, 40 és 45 nap lehet, a THM mértéke 24,6 és 24,7 százalék között mozog. A MiniKölcsön nagy előnye a gyorsaság mellett az átláthatóság, nincsenek ugyanis rejtett díjak. A felvenni kívánt összeg és futamidő kiválasztása után a teljes visszafizetendő összeget és opcionálisan választható szolgáltatás esetén felszámítandó díjat látja az ügyfél. A pénzügyi vállalkozás rendkívül fontosnak tartja, hogy edukációval és a felelős kölcsönhasználattal is hozzájáruljon ügyfelei elégedettségéhez: például egyszerre csak egy aktív kölcsönnel rendelkezhet a hitelfelvevő.

A szolgáltatás lényege, hogy a kölcsön a lehető legrövidebb idő alatt online igényelhető, majd hozzáférhető legyen. A hét bármely napján, 0-24 órában van lehetőség a kölcsönigénylés benyújtására az interneten keresztül. Az igénylést követően van csak arra szükség, hogy az ügyfél személyesen is megjelenjen a MikroCredit Zrt. irodájában vagy bármely AláíróPontnál, a későbbi hitelfelvételeket és az ügyintézést hasonlóan egyszerűen lehet intézni.

„Jelentős kihívásokkal kell megbirkózniuk a kereskedelmi bankoknak, a fő kérdés, hogy a pénzintézetek a digitális fejlődés élére tudnak-e állni, vagy más FinTech cégek szolgáltatásait alapozzák meg. A MikroCredit célja, hogy a modern technológia vívmányait ötvözve és a regionális piac igényeire reflektálva egy olyan megoldást tudjon nyújtani, ami egyrészt kedvező a fogyasztók számára, másrészt pedig európai szintre emeli a magyar bankszektort. A MikroCredit aktuális feladata, hogy az indulás utáni 2-3 hónapos időszakban felmérje a magyar ügyféligényeket, majd arra szabott FinTech megoldásokkal fejlődjön tovább.” – mondta el Sárközi Zoltán ügyvezető.

A MikroCredit Zrt. egy nemzetközi befektetési társaság, a Hungarian-Georgian Investments Co. (HGI) 100 százalékos tulajdonában van. A HGI befektetői körébe két cég, illetve egy magánszemély tartozik. A társaság tulajdonosai a nemzetközi piacon széles körű tapasztalattal rendelkeznek az online hiteltermékek értékesítése és a pénzügyi termékek új piacokra történő bevezetése tekintetében. A HGI szakértői csoportja folyamatosan kutatja az újabbnál újabb befektetési lehetőségeket, melyek előmozdítják a társadalmi és gazdasági fejlődést a célországokban innovatív, nemzetközileg tesztelt, FinTech eszközök segítségével. A HGI-t vezető Zurab Davlianidze aktívan részt vesz a magyarországi stratégiai építkezésben, ő biztosítja a régiós know-how-t a hazai vezetőség számára.

A MikroCredit Zrt. független piaci pénzügyi vállalkozásként működik. A vállalat engedélyeztetését a törvényi szabályozásoknak megfelelően – éppen úgy, mint más pénzügyi vállalkozások esetében – a Magyar Nemzeti Bank egy nagyon szigorú kritériumrendszer alapján bírálta el, a több mint kétéves komoly tervezési és engedélyeztetési folyamatot követően.

A Magyarországon működő MikroCredit Zrt. teljes menedzsmentje jelentős bankszektori, valamint IT tapasztalatokkal rendelkező magyar szakemberekből áll össze. Sárközi Zoltán mellett Huszár Róbert gazdasági igazgató és Zámbó Viktor operációs igazgató irányítja az egyelőre 20 fős csapatot. A tervek szerint a piaci igényekhez igazítva a jövőben bővítik a létszámot.

Megosztás