Wolt – a Finnországból indult népszerű ételrendelő szolgáltatás május 28-tól Budapesten is elérhető

Kezdetben Pesten, az óriáskörút által határolt területen indul a kiszállítás, az első héten közel 20 étteremmel. Az éttermek száma és a kiszállítási terület folyamatosan növekedni fog az igényeknek megfelelően.

A Wolt egy rendkívül felhasználóbarát platform (weboldal és applikáció) aminek küldetése, hogy a város legjobb éttermeiből rendelhessenek ételt vagy akár italt rajta keresztül a felhasználók. A felület alkalmas kiszállításos rendelésekre – ami történhet akár otthonra vagy az irodába, akár egy park közepére vagy a Duna partra – és elvitelre való megrendelésre is. A saját kiszállítási rendszernek köszönhetően olyan éttermek is bekapcsolódhatnak, akiknek önállóan eddig nem volt lehetőségük kiszállításra.

Miki Kuusi alapító és ügyvezető elmondása alapján Budapest kitűnően alkalmas a terjeszkedésre: “Budapest az egyik legpezsgőbb város Európában nagyon sok kiemelkedő étteremmel. Az ételek fontos szerepet játszanak az egész város kultúrájában, ezért nagyon izgatottak vagyunk, hogy ennek részesei lehetünk és megkönnyíthetjük az emberek életét azzal, hogy rajtunk keresztül fedezhetnek fel és rendelhetnek szuper ételeket.”

Kuusi elmondása alapján a Wolt célja, hogy a lehető legegyszerűbb, leggördülékenyebb megoldást biztosítsa a használóinak az ételek megrendelésére. Mindezt gyors kiszállítással és minden kérést megoldani igyekvő ügyfélszolgálattal kombinálják a felhasználói élmény maximalizálása érdekében.

A cég számára fontos a lokális jelenlét, ezért a budapesti operációt egy helyi csapat irányítja.
“A Wolt kifejezetten fontosnak tartja minden országban, ahol jelen van, hogy a helyi igényeket ismerő csapatot alkalmazzon. A felület fejlesztése Finnországból valósul meg, viszont a helyi marketing, az itteni éttermekkel való kapcsolattartás és a futárok irányítása mind-mind a magyar csapat feladata. Az azonnali reagálást segíti elő a szintén helyben működő ügyfélszolgálat, akik az appon keresztül nyitvatartási időben élő chat kapcsolaton keresztül segítik a felhasználókat, az éttermeket és a futárokat is.” tudtuk meg Tajta Ákostól, a Wolt magyarországi ügyvezetőjétől.

A Wolt futárai a kiszállítást vegyesen biciklivel, robogóval és autóval is végzik. Helyszíntől függően választja ki a rendszer, melyik rendelés teljesítésére épp milyen jármű a leginkább alkalmas. Ennek az algoritmus-vezérelt kiszállítási rendszernek köszönhető, hogy az átlagos szállítási idő 30 perc körül mozog. A kiszállítási díj az étteremtől való távolság függvénye, 499 Ft-os alapdíjról indul.

A felhasználó megrendelése után rögtön láthatja, milyen járművel és mennyi idő alatt fogja a futár kiszállítani a rendelését. Ez után minden lépést valós időben követhet végig az applikáció által küldött értesítéseken keresztül vagy oda belépve, és még az is látható a térképen, hol jár éppen a futár.

Finnországban a kezdetekkor kevesebb mint egy év alatt 130.000 felhasználó és 500 étterem csatlakozott a Wolthoz. “Abban hiszünk, hogy olyasmit adjunk a felhasználóinknak, ami az egyszerű használat által önmagát szeretteti meg. Ez volt a gyors növekedés kulcsa, hiszen az emberek így azonnal mesélni kezdtek rólunk a barátaiknak” magyarázta Kuusi a növekedés hátterét.

Miki Kuusi ügyvezető és társalapító 2016-ban, 26 évesen felkerült a Forbes magazin 30 sikeres fiatal 30 alatt listájára tech kategóriában, egy másik társalapító Elias Aalto pedig Apple Design Award díjban részesült.

A Wolt mögött több nagy nevű befektető is áll. Köztük van például a Skype-alapító Niklas Zennström, aki ügyvezetőként a nulláról 300 millió felhasználóig futtatta fel a videóhívást biztosító szolgáltatást. Ugyancsak a befektetők táborát erősítik a Nokia elnökségi tagjai Risto Siilasmaa és Ilkka Paananen, akik azóta a sok milliárd eurót érő gaming óriást a Supercell-t vezetik.

Az éttermek aktuális listája az applikációban érhető el naprakészen, ezen kívül a kezdetekben érdemes lesz figyelni a Wolt facebook oldalát, mert az újonnan csatlakozó éttermek speciális ajánlatairól itt kaphat mindenki első körben tájékoztatást.

Hogyan működik a Wolt?

  1. Töltsd le az appot a Google Playről vagy az App Storeból

2. Regisztrálj e-mail címmel vagy Facebook fiókkal

3. Válaszd ki a kedvenced az éttermek közül

4. Add le rendelésed. Választhatsz elvitelt vagy kérhetsz kiszállítást

5. Amennyiben a kiszállítást választottad, percről-percre nyomon követheted merre jár a rendelésed és mennyi idő szükséges a kiszállításhoz

6. A fizetés automatikusan megtörténik a hozzárendelt bankkártyáról a nyugtát pedig e-mailben kapod meg

7. A kiszállítást követően értékelheted a futárt és az éttermet

8. Oszd meg a saját ajánló kódodat barátaiddal, mindenki rendelése után 1500 Ft kredit jóváírás jár neked

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .